Yeni yıl öncesi Muğla’nın Menteşe ilçesinde trafik denetimleri arttırıldı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şoför ve yolcuları başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaparak, broşür ve maske dağıtımı yaptı.

Denetimde, Muğla Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ve Muğla Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser Burcu Avcı’da hazır bulundu.

EMNİYET KEMERİ YAKLAŞIK 13 BİN 941 KİŞİYİ ÖLÜMDEN KURTARDI

Emniyet kemeri takmanın bir çarpışmada kişinin kendisini korumak için yapabileceği en etkili şey olduğunu dile getiren Muğla Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, “2021 yılında emniyet kemeri tahminen 13 bin 941 kişiyi ölümden kurtardı. 2016’dan 2021 yılına kadar emniyet kemerleri yaklaşık 64 bin hayat kurtardı. Bir çarpışma sırasında kemerlerin bağlanması, aracınızın içinde sabit ve güvende kalmanıza yardımcı olurken, tamamen araçtan dışarı fırlamak neredeyse her zaman ölümcüldür. Emniyet kemerleri, engelli, agresif ve dikkati dağılmış sürücülere karşı en iyi savunmadır.” dedi.

Muğla Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü olarak, yılbaşı tedbirleri kapsamında seyahat eden yolcuların can güvenliği açısından bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Müdür Dadaşoğlu, “Her yıl 13 binden fazla kişinin hayatını emniyet kemerinin kurtardığını, bu 13 bin kişiden birinin de bizim olmayacağımızın garantisinin olmadığını, emniyet kemerinin bizleri hayata bağladığını ve emniyet kemerinin önemini anlatmak için buradayız. Emniyet kemeri, yaralanmalı trafik kazalarında riski yüzde 60, ölümlü trafik kazalarında ise yüzde 45 azaltmaktadır. Trafikte güvenli hayat bir hareketinize bakar oda emniyet kemerimizden gelen sestir. Herkese kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyoruz.” diye konuştu.

MENTEŞE'DE DOLU YAĞIŞI ZOR ANLAR YAŞATTI MENTEŞE'DE DOLU YAĞIŞI ZOR ANLAR YAŞATTI

TRAFİKTE 5 KIRMIZI ÇİZGİ

Emniyet kemerinin haricinde ikinci önem taşıyanında kışlık lastik olduğunu belirten Müdür Dadaşoğlu, “Muğla genelinde kar yağmadığı için kışlık lastik mecburiyetimiz yok ama uzun yolculuğa çıkan araçlarda kışlık lastik uygulaması yapıyoruz. Takmayanları takmalarını sağlıyoruz ceza yazmaktan ziyade güvenli bir yolculuk yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Trafikte 5 tane kırmızı çizgimiz var yayanın geçiş üstünlüğü, alkol, hız, emniyet kemeri ve cep telefonu. Biz bunlara uyarsak kazalar büyük bir oranda kendiliğinden azalacaktır.” dedi.

Kaynak: MuglaHaber