Muğla'nın Menteşe ilçesinde Jandarma ve Emniyet sorumluluk alanında yapılan denetimlerde binlerce vatandaş, işletme, ticari ve toplu taşıma aracı denetlendi. Bu denetimlerde Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında Kabahatlar Kanununa göre 335 kişi ve işletmeye toplam 350 bin 276 TL idari para cezası uygulandı. Jandarma sorumluluk alanında ise 65 vatandaş ve 11 işletmeye toplam 117 bin 860 TL idari para cezası kesilirken Jandarma ve Emniyet ekipleri tarafından uygulanan idari para cezası miktarı toplam 468 bin 136 TL.

"MENTEŞE HALKI TEDBİRLERE UYUYOR"

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkemizde ve Muğla’da en az hasarla atlatılması için herkese sorumluluk düştüğünü açıkladı. Alınan tedbirler ve uyulması gereken kuralların vatandaşa sık sık sahada hatırlatıldığını belirten Kaymakam Yıldız, “Menteşe ilçesi olarak hem jandarmamız, hem de polisimiz ile sık sık uygulamalara çıkıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın bu zor süreçten en az hasarla çıkması. Tedbirlerin nasıl olacağı belli. Maske, mesafe ve hijyen. Her platformda bunları vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Menteşe ilçesi olarak vatandaşlarımızın tedbirlere uyumu bugüne kadar gayet iyi. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı. Bakanlığımızın belirlediği günler dışında da toplu yaşam ve ulaşım alanlarında sık sık denetim yapıyoruz. Amacımız cezadan öte kurallara herkesin uyması” dedi.

"ÖNCELİKLİ AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI"

Denetim ekiplerinin öncelikli olarak uyarı amacıyla denetim gerçekleştirdiğinin altını çizen Kaymakam Caner Yıldız, “Covid-19 tedbirlerinin amacı vatandaşımızın sağlığını korumak için alınan tedbirlerdir. Bizim öncelikli görevimiz vatandaşımızın sağlığını korumak. Bunun için de kurallara riayet edilmesi gerekiyor. Uyarılarımızı ona göre yapıyoruz. Uyarılarımıza uymayan veya uymak istemeyenler hakkında yasada belirlenen idari para cezaları uygulanıyor. Kabahatlar Kanuna göre belirlenen kurallara uymayan ve diğer vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atanlar ile ilgili idari para cezası uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

MENTEŞELİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU MENTEŞELİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Kaynak: Altar Zeyhan