CHP'Lİ BAŞKAN, İLK İCRAAT OLARAK ORTAĞINI BAŞKAN YARDIMCISI YAPTI CHP'Lİ BAŞKAN, İLK İCRAAT OLARAK ORTAĞINI BAŞKAN YARDIMCISI YAPTI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, vatandaşların rahatsız olduğu ve yetkililere çözüm üretilmesi için şikayette bulunduğu 12 adet metruk bina hakkında Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. İlçe genelinde tespit edilen 12 metruk binaya Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ve beraberindeki polis ekipleri gece yarısı şok baskınlar düzenledi. Yapılan baskınlarda herhangi bir suç unsuruna veya şüpheliye rastlanmadı. Binalara düzenli olarak şok baskınlar yapılacağı ve metruk durumdaki binaların yasadışı işler için kullanılmasının önüne geçileceği belirtildi. 



Konuyla ilgili konuşan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, "Metruk binalar, Menteşe İlçesi’nde en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Kaymakamlık, emniyet müdürlüğümüz ve belediye ile birlikte ortaklaşa 15 bina tespiti yapıldı. Bunun 3 tanesini belediye tarafından ve şahıslar tarafından yıkılmasını sağladık. Elimizde şuan 12 tane metruk binamız var. Bunların çoğu da tescilli bina olduğu için tescil süreleri devam ediyor. Bunların da bir kısmının anıtlar kurumundan karar çıktıktan sonra yıkımları gerçekleşecek ya da onarılacaklar. Özellikle merkezde, basında da söz konusu olan Emirbeyazıt Mahallesi’ndeki konuya, sağ olsun emniyet müdürümüz ve belediye başkanımız hassasiyet gösterdiler. Hem belediye tarafından hem de emniyet güçleri tarafından güvenlik koruması altına alındı. Emniyet birimlerimizde sık sık orayı denetliyor. Böylelikle metruk binalarda olumsuz durumların meydana gelmesini önlemeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da hassasiyetlerini devam ettirmelerini arzu ediyoruz. Bu süreçte de yanımızda olan basın mensuplarına da teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.