Menteşe Kent Konseyi'nin Olağan Genel Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Genel kurulda 22 Haziran'da göreve gelen Kent Konseyi Yönetimi tarafından bu süre içindeki faaliyetlerin sunumu yapıldı, gelecek dönem ile ilgili görüşler alındı. 

Genel Kurula Menteşe Kent Konseyi Başkanı Vehip Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İyi Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK? BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK?

VEHİP KESKİN: "HİÇBİR KURUM YA DA KİŞİ ELEŞTİRİLEMEZ DEĞİLDİR"
Menteşe Kent Konseyi Başkanı Vehip Keskin açılış konuşmasında, "Ortopedik dezavantajlı vatandaşlaradan özür diliyoruz. Bu salona onların ulaşma şansı yok. Bu salona asansör yapılması için çalışmalarımızı başlatacağız" diyerek kent konseyinin görev ve sorumluluklarını anlattı. 
Keskin, "Kurumsal altyapımızı tamamladık. Bu süreçte Muğla halkından topladığımız sorunların çözümü için çalışmalar gerçekleştirdik. Bize göre hiçbir kişi ve kurum eleştirilemez değildir. Kendisini eleştiremeyen kurum ve kişilerin bu kente bir katkısı zaten olamaz. Kurumlararası köprü vazifesi görmeye çalışıyoruz. Ulaşım zammı, Karabağlar Yaylası, katı atık bedeli konusunda inisiyatif aldık ve çalışma yürüttük" dedi ve çalışmaların sonuçlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

"SIRADA TEL ÖRGÜ KONUSU VAR"
Vehip Keskin, "Kent konseyinin muhattabı sadece belediyeler değildir.  Halkı ilgilendiren konuların muhattabı olan kurumların hepsi bizim muhattabımızdır. Kimsenin kalıcı olmadığı koltuklarından dolayı halkı mağdur etmeye hakkı yok. Şimdi sırada Büyükşehirin yaptığı yolun sonunda hastane tarafından çekilen tel örgü konusu var. Bu tel örgü nedeniyle Menteşe'de vatandaşlarımız mağdur oluyor. Gerekli yazışmaları aldık. Yakında bu konu ile ilgili bir çalışma yapacağız. Ayrıca Kent Konseyi bulunmayan ilçelere buradan seslenmek istiyoruz. Kent konseylerini ilçelerinizde kurmanız yasal olarak zorunlu. Bu konu ile ilgili de çalışma başlatacağız" diye ifade etti.

BAHATTİN GÜMÜŞ: "BEN ELEŞTİRİDEN KORKMAM"
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, "Biz göreve geldiğimiz günden bugüne ekibimizle Menteşe'yi birlikte yöneteceğiz diye yola çıktık. STK'ların, halkın görüşleri bizim için çok önemli. Halkla bütünleşmek için elimizden geleni yaptık" diyerek kent konseyinin Muğla'da ilk kurulma aşamasını anlattı.
Gümüş, "Menteşe Kent Konseyi'ni kısa sürede yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Ben eleştiriden korkmam. Menteşe'ye yararlı olacak her çalışmanın da arkasındayız" dedi ve Karabağlar Yaylası'ndaki karşı duruş konusunda Menteşe'deki STK'lara teşekkür etti. 
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de, "Parlamentoda görev yaptığı  süre boyunca STK'ların çalışmalarını takip ediyoruz. Muğla'yı Karabağlar'da olduğu gibi hep birlikte koruyacağız" diyerek kent konseyine başarılar diledi.