Muğla'nın Menteşe ilçesi kırsal Algı Mahallesinde Mehmet ve Düriye Şahin çiftinin yaşadığı ahşap ev, elektrik kontağından çıkan yangında tamamen yandı. Çifti evinin bitişiğindeki mutfak bölümü dışında üç oda ve içindeki beyaz eşyalar ile birlikte tüm giyim eşyaları da kül oldu. Ahşap çatılı evin yanmasının ardından akrabalarında kalan yaşlı çift için Mahalle Muhtarı Abdülkadir Bulut Kaymakamlık, Menteşe Belediyesi ve AFAD ile görüşmeler gerçekleştirdi.

GEREKLİ YARDIM YAPILACAK

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, evi yanan vatandaş için Kaymakamlık, AFAD ve Menteşe Belediyesi olarak gerekli nakdi ve malzeme yardımı yapılacağını belirtirken, "Algı Mahallemizdeki Mehmet Şahin isimli vatandaşımız için gerekli adımları attık. En kısa zamanda Kaymakamlık, Belediye ve AFAD olarak evinin tadilatı yapılarak kış ayları gelmeden yanan evin tadilatı yapılması ve kış aylarını evinde geçmesi için çalışıyoruz" dedi.

"CUMA NAMAZINA GİDECEK TEMİZ ELBİSEM KALMADI"

Yangında tüm giyim eşyalarının yandığını belirten Mehmet Şahin, "Giyim eşyalarımın hepsi yanmış. 6 takım elbisem vardı hepsi yandı. Cuma'ya gidecek temiz elbisem kalmadı. Çamaşır makinesi, fırınım vardı, tüplerim vardı bunların hepsi gitti. Yorgan, yastık, koltuklar hepsi yandı. Sadece üzerimizdeki elbiseler kaldı. Menteşe Belediyemizden tuğla istiyorum. Evimizin 2 metresi hazine arazisi görünüyor. Bunu da 2 metre içeriye çektirmek istiyorum. Bunun yanında evin çatısı için çimento, demir ve ahşap keresteye ihtiyacım var" dedi.

MENTEŞELİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU MENTEŞELİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Kaynak: İHA