Muğla'nın Menteşe ilçesinde "dur" ihtarına uymayarak kaçan kamyonetin kaputuna tutunarak, sürücüyü durdurmaya çalışan polis, yere düşerek yaralandı.

MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ

Edinilen bilgiye göre, dün saat 16.00 sıralarında Menteşe ilçesi Mustafa Muğlalı Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan, bir kişinin alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye düşürdüğü ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisin havaya açtığı uyarı ateşine rağmen "dur" ihtarına uymayan sürücü Ünal Karataş (45)48 DT 306 plakalı kamyonetiyle uzaklaşmaya çalıştı. Bu sırada kaputuna tutunarak aracı durdurmaya çalışan polis memuru Muzaffer Ertürk (42), kamyonetin camlarına da ateş etti. 



TERS İSTİKAMETTE 2 KİLOMETRE 

Ters istikamette yaklaşık 2 kilometre boyunca ilerlemeye devam eden kamyonet sürücüsü, Menteşe ilçesi Karşıyaka Mahallesi Irmak Sokakta durduruldu. Kamyoneti durdurarak yaya olarak kaçmaya çalışan alkollü sürücü Ünal Karataş, kamyonetin kaputuna tutunan polis memuru Muzaffer Ertürk tarafından engellendi. Aracı takipte olan diğer polis ekipleri de sürücü Karataş'ı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.



HEM ALKOLLÜ ÇIKTI HEM DE EHLİYETİNİN OLMADIĞI ANLAŞILDI

Polis tarafından gözaltına alınan ve sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Ünal Karataş'ın 1.38 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı ortaya çıktı. Kamyonetin içerisinde yapılan incelemelerde de ağzı açık bir alkol şişesi bulundu. 

BAŞHEKİM SALİH AKKUŞ AÇIKLAMA YAPTI

Olayda polis memuru Muzaffer Ertürk, elinden ve ayağından hafif şekilde yaralanırken, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Salih Akkuş, "Polis arkadaşımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Kontrolleri yapıldıktan sonra taburcu edeceğiz" dedi. Öte yandan Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ise hastaneye gelerek yaralı polisin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.