MENTEŞE'DE TOPUKLU EFE GÖREVE HIZLI BAŞLADI! İŞTE İLK İCRAATI MENTEŞE'DE TOPUKLU EFE GÖREVE HIZLI BAŞLADI! İŞTE İLK İCRAATI

Muğla'ya 50 yıldır hizmet veren Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesi Karabağlar Yaylası mevkii girişinde yer alan Muğla Kireç Sanayi'nin lisansı mahkeme kararı ile iptal edildi. Karar sonrası Muğla Kireç Sanayi mühürlendi. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı kireç sanayi ile ilgili alınan mahkeme kararı sonrası kireç sanayi yetkilileri, "1969 yılından bu yana Muğla'ya hizmet veriyoruz. Zeytincilik Yasası'na göre alınan bu karar Türk sanayisine yapılmış ciddi bir saldırıdır" diye ifade ettiler.

Mahkeme kararı sonrası kireç sanayi yetkilileri "Kurumumuzda yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Bir şekilde bu karar alınmış. Olayın enteresan tarafı Zeytincilik Yasasına itafen alınıyor bu karar. Zeytincilik Yasasına göre yapılırsa, biz 1969 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Bizim müktesep haklarımız var. Bunların hepsi hiçe sayılmış, Türk sanayisine yapılmış olan çok ciddi bir saldırıdır. Bugün bu karar emsal gösterilirse Marmara, Ege ve Akdeniz’in büyük bir kısmındaki bütün işletmelerin kapatılması gerekiyor. Direk davalı biz değiliz. Çevre Bakanlığı dava ediliyor. Buradaki Kireç Sanayiye bir izin vermişsin bu verdiğin izin yanlış, burada zeytin var deniyor. Bu nedenle Kireç Sanayinin Çevre Lisansı iptal edildi. Aynı zamanda Ayfa Beton'un da izin belgesi iptal edildi. Kireç Sanayi büyük bir bakım içerisindeydi. Her hangi bir üretimimiz durmadı. Yasal süreç henüz devam ediyor. Süreci takip ediyoruz." dedi.

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ise yaptığı açıklamada mahkeme kararının uygulandığını dile getirdi.