Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünce, bölgedeki maden rezervlerinin tespiti amacıyla numune almak için gerçekleştirilmesi planlanan sondaj çalışmasının durdurulduğu belirtildi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN GÜRÜN

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sosyal medya hesabından sondaj faaliyetlerine karşı tepkisini sürdürdü. Gürün, "Muğlamız Marmaris'inden Yatağan'ına, Menteşe'sinden Milas'ına Karabağlar Yaylası'ndaki kömür arama çalışmalarına dur demek için tek yürek oldu. Karabağlar Yayla'mızın dün olduğu gibi bugünde, yarında güzellikleri ile anılması, bizlere korunarak emanet edilen bu paha biçilemez değerimizi çocuklarımıza miras bırakmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.



CHP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı da sondaj faaliyetlerine karşı tepki gösterirken, "Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Örgütü olarak vatandaşlarımıza bir söz verdik. Muğla’mızda nerede bir talan ve haksızlık var ise her zaman karşısında duracağız. Şimdi öğreniyoruz ki yeşilimizi, ormanlarımızı, kıyılarımızı korumaya çalışırken kömür arama bahanesi ile Muğla’mızın 'Cennet Köşesi' Karabağlar Yaylamızın talan edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Havamıza, toprağımıza, suyumuza, doğamıza, geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız. Kömür arama bahanesi ile Muğla’mızın ”Cennet Köşesi” Karabağlar Yaylamızın talan edilmesine kesinlikle izin vermeyecek, gelecek nesillere bırakılacak emanetimiz olan yaylamızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" açıklamasında bulundu.



AK PARTİ CEPHESİ: ALGI OPERASYONU

AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir ile AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete tarafından yapılan ortak açıklamada, Karabağlar yaylasında 8 santimetre çapında 2-3 sondajla 600-700 metreden numune alınması planlanırken, Fethiye Körfezi'ndeki doğa katliamına ve çevre felaketine sebep olan anlayış tarafından algı operasyonu başlatıldığı vurgulandı. 



MUĞLA HALKININ DİKKATİ BAŞKA YÖNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR

MUĞLA VALİLİĞİ’NDEN KESİNTİ UYARISI! MUĞLA VALİLİĞİ’NDEN KESİNTİ UYARISI!

Bu algı operasyonuyla Muğla halkının dikkatinin başka yöne çekilmeye çalışıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen sondaj çalışması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüşülmek ve tekrar değerlendirilmek üzere durdurulmuştur. AK Parti Muğla milletvekilleri ve il başkanlığı olarak Muğlamıza zarar verecek hiçbir oluşuma asla müsaade etmeyeceğimizi bilakis kentimizin sahip olduğu tüm güzellikleri koruyacağımızı bir kez daha saygıyla ifade etmek isteriz."