Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından desteklenen 2’nci Tarhana Festivali 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

12 Ekim Cumartesi günü Kurşunlu Meydanı’ndan Saburhane Meydanı’na kortej yürüyüşü ile başlayacak program akşam TRT sanatçısı Selcan Kökçen Şahin ile devam edecek. 13 Ekim Pazar günü ise tarhana kazanlarının kaynaması ve tarhana yapımının anlatılmasıyla birlikte çeşitli gösteriler yer alacak.

MUĞLA TARHANASI FESTİVALİ'NE 10 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

MİG tarafından organize edilen Tarhana Festivali’nde Menteşeliler bir araya gelecek. Muğla’ya özgü kültürel değerlerin başında gelen, içindeki börülce, yoğurt, kırmızı biber, kemikli et ve sarımsağıyla Muğlalılar için yağmurlu havaların iksiri, hastaların devası ve çocukluk yılların vazgeçilmez ana yemeği olan Muğla Tarhanası Festivali'ne yaklaşık 10 bin kişinin katılım sağlaması bekleniyor.



MUĞLA GÖCE TARHANASI TESCİLLENEREK COĞRAFİ İŞARETİNİ ALDI


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), 2016 yılından itibaren ağırlık verdiği markalaşma çalışmalarının sonucu olarak, Muğla Köftesi ve Muğla Saraylısının ardından Muğla Göce Tarhanası da 458 mahreç işareti alarak tescillendi.

Muğla Göce Tarhanası'nın tescillenmesi hakkında konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “2016 yılını Oda olarak Markalaşma Yılı ilan etmiş ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön vermiştik. İlimizin değerlerinin tescillenerek Coğrafi İşaret alması, üyelerimizin ve Muğlalıların ürettikleri ürünlerin marka değeri alması ve ekonomik olarak ulusal çapta rekabete olanak sağlaması amacıyla öncelikli hedefimiz olmuştu. Bu kapsamda 10 adet ürün için başvuruda bulunmuş, süreci başlatmıştık. 2018 yılında, Muğla Saraylısı ve Muğla Köftesi için tescil süreci tamamlandı ve Coğrafi İşaretleri alındı. Eylül 2019 itibariyle, geleneksel yiyeceğimiz Muğla Tarhanası da, Muğla Göce Tarhanası ismiyle tescillenerek coğrafi işaret almıştır. Bundan sonra tarhanamız da Coğrafi işaret ile marka değerine sahip olacak ve kültürel koruma altında olacaktır. Muğla Göce Tarhanasının tanıtım çalışması, MİG Platformu tarafından, Odamızın da destekleriyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen Tarhana Festivali’nde gerçekleştirilecektir. 12-13 Ekim tarihlerinde tarihi Saburhane Meydanında yapılacak olan festivale herkes davetlidir" dedi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Göce Tarhanasının, diğer yörelerde yapılan tarhanalardan çok farklı olduğuna, en büyük farkının ise Muğla Göce Tarhanası'nın bir çorba değil bir yemek olması olduğuna dikkat çekti.

MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ