Duruşmaya, haklarında suç delillerini gizlemekten iddianame hazırlanan Cemal Metin Avcı’nın babası Selim Avcı, kardeşi Mertcan Avcı, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve boşandığı eşi Eda Karagün katıldı.

MENTEŞE’DE İHMAL EV YAKTI! MENTEŞE’DE İHMAL EV YAKTI!

Duruşmada, Adli Tıp Üst Kurulunca düzenlenen ek raporun mahkemeye gönderildiği, Pınar Gültekin'in hayattayken yangına maruz kaldığı açıklandı.

"ADLİ TIP KURUMU RAPORUNU KABUL ETMİYORUZ"

Cemal Metin Avcı'nın avukatı, "Adli Tıp Kurumu raporunda etkiye maruz kalabilir diyor. Adli tıp Kurumu kesin bir görüş bildirmiyor. Bir miktar etkileyebilir deniyor. Bariz bir sonuç neden çıkarılmıyor anlamıyoruz. Bu nedenle adli tıp kurumu raporunu kabul etmiyoruz. Biz ayrıca WhatsApp görüşmelerini boşuna istemiyoruz. Ortada tehditle ilgili ifadeler var. Maktulün kardeşi bile ifadesinde bunu söylüyor. Artık Amerika'ya da yazmaya gerek kalmadı. Çünkü Türkiye'de Temsilciliği var artık" dedi.

Avukat konuşmasının devamında, "Ayrıca kamuoyunda yanlış bir algı var. Amerika'dan belgelerin gönderildiği ve telefondan bir şey çıkmadığı söyleniyor. Bu yanlış. Amerika'dan gelen bir şey yok. Bunun doğru bilinmesi gerekiyor" diye konuştu.

DURUŞMA SAAT 17:00'YE ERTELENDİ

Cemal Metin Avcı'nın avukatı tarafından WhatsApp konuşmalarının istenmesine yönelik talep mahkeme tarafından reddedildi. Son gelen ve Pınar Gültekin'in diri diri yakıldığı belirtilen adli tıp raporunun incelenmesine yönelik avukatların ek süre talebini mahkeme değerlendirdi. Duruşma saat 17:00'ye ertelendi.

Kaynak: İHA