Anma programında konuşan Heykeltraş Atilla Şafak, "Türkan Saylan'ın heykelini yapmak benim için onur verici. Heykel yetersiz. Çocukların Türkan Saylan'ı anlaması gerekiyor. Bu heykel buraya gelen çocukların Türkan Saylan'ı keşfetmesini sağlarsa çok mutlu olacağım" dedi.

TÜRKAN SAYLAN'IN MUĞLA'DA KADIN DOĞUM SERVİSİNDEKİ ANISINI ANLATTI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, "Türkan Saylan anısına yapılan bu açılış, ben Türkiye'demiyim dedirtti bana. Başkanımız Osman Gürün'e çok teşekkür ediyorum. 1984 yılı Aralık ayında Türkan Saylan ile Anadolu'da bir hastalığın tedavisi için saha çalışmaları kapsamında Muğla'ya gelmiştik. Sağlık Müdürlüğü'ne geldik. Fethiye'de DSİ misafirhanesinde kalıp hastalarımızı gördük ve planlamalarını yapmıştık. Daha sonra eski devlet hastanesinin kadın doğum servisinde kaldık otele para vermeyelim diye. Türkan Hoca hep bol kıyafetler giyerdi. Tam hastaneye yaklaşıyoruz bana 'varmısınız tiyatro yapmaya' dedi. 'Ben doğurmakta olan bir kadını oynayacağım, siz de benim akrabalarım olun' dedi. Türkan Hoca başladı kıvranmaya. Ben de havaya girdim. Hastanede doğuma geldik dedim .Bir seferberlik oldu acilde. Bizi müşade odasına aldılar. Türkan Hoca'yı yatağa yatırdık. Sonra ben itiraf ettim ve bu bir şakaydı dedim" diye konuştu.

BAŞKAN GÜMÜŞ: "TÜRKAN SAYLAN ÇAĞDAŞ YAŞAM MERKEZİ ADINI HALKIN OYLARI İLE ALDI"

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, "Doktor, bilim insanı, yazar, akademisyen olan Türkan Saylan'ı doğumgününde hep birlikte anıyoruz. Bu yapı yapılırken, isim konusunda oylama yapıldı. Oylamada Türkan Saylan adı açık ara birinci çıktı ve buranın adı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi oldu. Muğla Büyükşehir Belediyemize, ilçemize bu merkezi kazandırdığı için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

GÜRÜN: "TÜRKAN SAYLAN'IN DEDİĞİ GİBİ UMUTSUZ OLMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, "Hocamızın Muğla'daki anısını ilk kez duydum. Hocamızın 86'ncı doğum günü. O kendi mesleğinde cüzzama ilgi duyuyor. Daha sonra bütün anadoluyu gezdiğinde gördükleri sonrası ben ne yapabilirim diyor ve kardelenleri ortaya çıkarıyor. Kardelenlerimiz o karın tabakasından çıkarak doğaya merhaba diyorlar.

Türkan Hoca ile görüştüğümde kendisinden çok fazla etkilendim. O hiç umutsuz olmadı. Gece evini bastıklarında pencereden gülerek herkese umut verdi. Umudumuzu kaybetmememiz gerekiyor. Güneş umuttan şimdi doğar kitabını yazdı. 'Ömrümce kendimi sıfırdan başlamaya hazır hissetmişimdir' demişti. Herşeyimiz sıfırlansa bile yeniden başlamaya hazır olmalıyız. Onun için bu söz çok önemli. Biz Muğla olarak yolumuza devam edeceğiz, Atatürk'e ve Türkan Hoca'ya olan borçlarımızı yerine getirmeye hazırız. " diye konuştu.

MENTEŞE'DE TOPUKLU EFE GÖREVE HIZLI BAŞLADI! İŞTE İLK İCRAATI MENTEŞE'DE TOPUKLU EFE GÖREVE HIZLI BAŞLADI! İŞTE İLK İCRAATI

Ardından Türkan Saylan heykelinin açılışı yapıldı ve sergi salonu gezildi.

Program, Prof. Dr. Ayşe Yüksel 'Öğrendiklerim' konulu söyleşi ile devam edecek. Ardından Türkan Saylan'ın ışığında isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

Program, akşam saat 20:00'de Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Çok Amaçlı Salonu ve aynı anda Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası tarafından verilecek anma konseri ile sona erecek.

Kaynak: İHA