Muğla'nın Menteşe İlçesi Zeytinköy Mahallesinde 2017 yılında meydana gelen yangın felaketinde 60'a yakın ev ve ahırın yanmasının ardından evleri yanan vatandaşlar konteynerlere yerleştirilmişti. Evsiz kalan ve yaklaşık 900 gün konteynerde yaşamak zorunda kalan vatandaşlara söz verilen evlerden 8 evin tamamlandığı, 4 evin teslim edildiği öğrenildi. Uzun süredir elektrik olmadan yaşayan 4 yangınzedenin 3'ünün elektriğinin bağlandığı, 1 ailenin ise bazı yasal prosedürler nedeniyle halen elektriksiz yaşadığı bilgisi alındı.

KONTEYNERDE YAŞAYAN 1 KİŞİ KALDI, O DA ENGELLİ

Zeytinköy'de evsiz kalan ve yaklaşık 900 gün konteynerde yaşamak zorunda kalan vatandaşların bazıları evlerine kavuştu, bazılarını akrabaları yanına aldı. Bazıları ise konteynerde yaşadığı süreçte hayatını kaybetti. Uzun zamanın ardından konteynerde yaşayan 1 kişinin olduğu, o vatandaşın da zihinsel engelinin bulunduğu bilgisi alındı.

TOPLAM 15 EV YAPILACAK

Zeytinköy Mahalle Muhtarı İbrahim Aykaç, "Mahallemizde şuan itibariyle 15 evden 8'inin yapımı tamamlandı. 4 ev teslim edildi. Diğer 7 evden 6'sının inşaatı başlarken, 1 evin inşaatının başlaması için yasal süreç tamamlandı. İlk etapta tamamlanan 4 evden 3'ünün elektrik sorunu çözüldü. 1 evin elektriğinin bağlanması için dosyaları elektrik dağıtım şirketine verdik, bekliyoruz" diye konuştu.




Kaynak: Altar Zeyhan

MUĞLA’DA TRAFİK KAZASI! DİREKSİYON HÂKİMİYETİNİ KAYBETTİ; DUVARA ÇARPTI MUĞLA’DA TRAFİK KAZASI! DİREKSİYON HÂKİMİYETİNİ KAYBETTİ; DUVARA ÇARPTI