Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün uluslararası projelerinden biri olan Avrupa Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu (EPALE) çerçevesinde düzenlenen Epale-4 projesi yarışmasında, Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin yürütücülüğünü yaptığı ‘Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız’ adlı çalışma, Muğla’ya birincilik getirdi.

Türkiye’de hayat boyu öğrenmeye ve yetişkin eğitimine ilişkin farkındalığı artırmak, bireylerin yaşadıkları iyi uygulama örneklerini tanıtmak ve anlatmak amacıyla 3 farklı temada düzenlenen Epale-4 blog yarışmasında, Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı projesi, “Yetişkin Eğitimi Yoluyla Bireyler Arasında Etkileşimi Sağlamak” kategorisinde iyi uygulama örnekleri arasında yer aldı. Türkiye’den resmi ve özel okullardan 100’ü aşkın projenin blog formatında tanıtımının yapıldığı yarışmada, “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı proje, EPALE akademisyenlerinden oluşan 8 jüri üyesi tarafından, Türkiye birinciliği ödülüne layık görüldü.

Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından geliştirilen “Gelenekten Geleceğe Kültür Soframız” adlı projenin hedef kitlesi Z kuşağı olarak adlandırılan meslek liseli öğrenciler ile en az lise mezunu 60 yaş üstü insanlara hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Tazelenme Üniversitesi’nin öğrencileri olarak belirlendi. Proje çerçevesinde kültür, sanat aktiviteleri ve mutfak kursu (yöresel meze yapımı) etkinlikleri gerçekleştirildi. 60 yaş üzeri paydaşlarla iş birliği içinde düzenlenen yemek atölyeleri, eğitim, kültür ve sanat aktiviteleri vesilesiyle hayat boyu öğrenme bilinci, kuşaklar arası etkileşim ve iletişim noktasında kazanımlar elde edinilerek kuşaklar arası öğrenme ve hoşgörü ile ilgili bütünsel bir farkındalık oluşturulmuş oldu.

Antalya’da düzenlenen 8 Avrupa ülkesinin (Belçika, Kuzey Makedonya, Bosna ve Hersek, Finlandiya, Yunanistan, Sırbistan, Polanya, Karadağ) EPALE temsilcileri, EPALE bölge akademisyenleri, Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü temsilcileri ve proje ekibi, il millî eğitim müdürlüklerinin AR-GE birimlerinde görevli EPALE temsilcileri, paydaş kurumların temsilcileri, halk eğitimi merkezi yöneticileri ve eğiticilerin katıldığı EPALE 2024 Uluslararası Konferansı’nda ödüller sahiplerini buldu.

MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI

Menteşe Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek hizmetleri alanı öğretmeni Hasret Yılmaz Kahleoğulları, EPALE 2024 Uluslararası Konferansına katılım göstererek okulu temsilen birincilik ödülünü MEB Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten’den aldı.