ERDOĞAN, BAHÇELİ’Yİ KONUTUNDA ZİYARET EDECEK ERDOĞAN, BAHÇELİ’Yİ KONUTUNDA ZİYARET EDECEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Bahçeli, eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa ve saldırılar devam ederse Türkiye'nin devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, "Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır" dedi.

Bahçeli'nin paylaşımında ayrıca, İsrail'in son dönemde artan saldırılarına ve yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi. 17 Ekim 2023 tarihinde Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalandığına değinilen paylaşımda, son 24 saat içinde 352 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 4 bin 385 Filistinlinin ise yaşamını yitirdiği ifade edildi. Bahçeli, uluslararası toplumun sessizliğine ve BM'nin kilitlenmesine dikkat çekerek, Türkiye'nin İsrail-Filistin arasındaki gerilimi sonlandırmak için garantörlük teklifinde bulunduğunu hatırlattı.

Bahçeli'nin açıklamalarında ayrıca Türkiye'nin Gazze'deki çatışmalara son verme ve insani yardım yapma kapasitesine vurgu yapılarak, Türk milletinin sessiz kalmayacağı ve Türkiye'nin Gazze'yi koruma görevini üstlenmeye hazır olduğu ifade edildi. Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanı'nın aktif ve çok boyutlu diplomatik mücadelesinde Türk milleti ve inananların yanında olduğunu belirtti.