MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, “Uç beyi“ olarak nitelediği partisinin ilçe başkanı Kaan Çakır’ın memuriyete geçişi nedeniyle ilçe başkanlığına atama yapmak için Ortaca’ya geldiklerini belirtti.

SÜLEYMAN SOYLU 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI: ONU ORADA ÖLDÜRECEKTİM SÜLEYMAN SOYLU 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI: ONU ORADA ÖLDÜRECEKTİM

Akarfırat, “Kaan kardeşimiz gece gündüz demeden bayrağımızı burada dik tuttu ve dalgalandırdı. Ailesinden feragat ederek bizler için mücadele verdi Allah ondan razı olsun” dedi. Akarfırat açıklamalarında daha sonra Yönetim Kurulu kararı ve Genel Merkez’in takdir ve onayı ile Kaan Çakır’ın yerine Bekir Türköz’ün Ortaca MHP İlçe Başkanlığı’na atandığını açıkladı. Seçime az bir zaman kala olan bu değişimin mevcut yönetim kurulu içinde gerçekleşmesi sebebi ile olumsuz yansımaları olmayacağını vurgulayan Akarfırat sonrasında basın mensuplarına yaptıkları saha çalışmaları hakkında şöyle konuştu:

“MHP teşkilatımız tüm organlarıyla beraber saha çalışmasına devam etmektedir. Bugün biz iki milletvekili adayı arkadaşımızla buradayız ama diğer milletvekili adaylarımız da bir kısmı Seydikemer-Fethiye, bir kısmı da Milas-Yatağan-Kavaklıdere ilçelerinde seçmenle buluşmaya devam ediyoruz. Teşkilatlarımız sayesinde sahada sıcak ve güzel bir tabloyla karşı karşıyayız. MHP artık bir Muğlalıyı TBMM’nde temsil ettirecektir. Hepinizin bildiği gibi bu seçim hem Muğlamız hem de ülkemiz için çok hassasiyet ve önem taşıyor."

Akarfırat, Avcı ve Önder önce Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’i makamında ziyaret ettiler. Uzundemir, misafirlerini kapıda karşıladı. MHP milletvekili adayları ve İl Başkanı Akarfırat sonrasında Ortaca MHP İlçe Binasına geçerek ilçe başkanlığı devir teslim törenine katıldılar. Burada bir konuşma yapan Akarfırat hem Ortacalı partililere milletvekillerini tanıttı, hem de saha çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ortaca’da son durak Kadir Gecesi dolayısıyla daha anlamı olan iftar programı oldu. Gün boyu tüm ziyaretlerde olduğu gibi iftar programı da yoğun bir katılımla yapıldı. MHP Muğla İl Başkanı Akarfırat, iftarın ardından Haber48 mikrofonlarına gün boyu yapılan çalışmaları değerlendirdi ve partilerine kısa bir süre sonra katılımlar olacağının ipuçlarını verdi:

“Sahada üç ayrı grup halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Malum önce Ortaca Belediye Başkanımız Alim Uzundemir’e bir ziyarette bulunduk. İstişarelerimiz oldu seçmenlerle ve partililerle sahadayız. Bütün organalarımızla çok heyecanlı bir tempo içindeyiz, Ülkü Ocaklarımız, kadın kollarımız ve 7 milletvekili adayı arkadaşımızla ki her biri sanki ilk sıra adayı gibi büyük bir heyecanla çalışıyorlar. Gün geçtikçe sahada gördüğümüz karşılık bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Daha çok çalışmaya sevk ediyor, şevkimizi yükseltiyor. İnşallah 14 Mayıs bizim zaferimizle sonuçlanacak ve çok sayıda milletvekili ile bu işi taçlandıracağız diye düşünüyorum. Tabi bu cümleyi kurmamıza en büyük sebep de başka siyasi partilerden partimize katılmak isteyenlerin sayısının fazlalığı. Bunu da buradan sizin aracılığınızla duyurmuş olalım. Birden fazla siyasi partinin katılımı için önümüzdeki hafta içinde Ortaca’da bir organizasyon yapacağız. Daha sonra benzer bir organizasyonu Muğla’da yapacağız. İnşallah Muğla güçlü bir yönetim ve güçlü bir seçmen kitlesiyle 14 Mayıs’a kavuşacak."

"MİLLET İTTİFAKI GİZLİ ORTAKLARINI ORTAYA ÇIKARDI"

Akarfırat, Millet İttifakı'nın gizli ortaklarına ilişkin "Bu seçim hem Muğlamız için hem de ülkemiz için çok önemli bir seçim. İttifaklar yarışı olan bir seçim yarışı olacak. MHP'nin isim babalığını yaptığı Cumhur İttifakı'nın içerisindeyiz, karşımızda da Millet İttifakı, 6'lı Masa denilen ama hepimizden gizlemeye ve saklamaya çalıştıkları gizli ortaklarıyla beraber olan bir ittifak grubu var. O seramoniyi seyrediyoruz. Masaya oturuyorlar, geri kalkıyor; toplanıyorlar yani kısır partisine çevirdikleri bir siyasi toplantıları mevcut. Bizim seçimden sonra açıklarlar diye beklediğimiz adaylarını açıkladılar, Kılıçdaroğlu'nu gördünüz. Koşa koşa HDP'ye gittiler. "Biz sizinle olan ilişkimizi aleni bir şekilde söyleyebiliriz" dediler. Aday tanıtımlarından önce söyleyemiyorlardı, şimdi artık söylediler. HDP'liler de bu ziyaretten memnun olduklarını, aralarındaki gizli mutabakatta nelerin olduğunu açık bir şekilde söylüyorlar. Hatta hepininiz HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in söylediklerini seyretmişsinizdir. "Biz bir bakanlık, bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığının peşinde değiliz. Biz cumhuriyeti değiştirmek için geliyoruz" diyor. Bunu artık yüksek bir sesle aleni bir şekilde söylüyor." dedi.

"CUMHURİYETİ NASIL DEĞİŞTİRMEKTEN BAHSEDİYORSUN DİYEMİYOR"

Akarfırat Meral Akşener'de tepki gösterdi ve "Bu 6'lı Masa'nın içerisinde milletçiyi, ülkücü bize bırakmayan, kendini "topuklu efe" olarak adlandıran bir hanımefendi de var. Cumhuriyeti nasıl değiştirmekten bahsediyorsun diyemiyor. Meclis çatısı altında bir tomar kurşunu yere saçıp vay efendim benim partime kurşun attılar diyen hanımefendi, HDP ile FETÖ ile bizim ne işimiz var diyemiyor. Kovanları götürüp de HDP’nin önüne koyamıyor. Benim askerime, polisime doktoruma, ülküdaşıma sıktınız bu kurşunları diyemiyor. Onun için Millet İttifakı’nın bu milletin aklıyla oyun oynamaya hakkı yok. Muğlalılar olan bitenin farkında ve cevabını 14 Mayısta vereceğine sonsuz kanaatim var. Birbirinden değerli 7 arkadaşımızla sahadayız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim