Muğla’da bulunan Güllük Limanı’nın özelleştirilmesine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) sert tepki gösterdi.

“ÖZELLEŞTİRMEDE HUKUKA UYGUN DAVRANMAMAKTALAR”

İKİ GRUP YİNE KARŞI KARŞIYA GELDİ, GÜVENLİK HAT SAFHADAYDI İKİ GRUP YİNE KARŞI KARŞIYA GELDİ, GÜVENLİK HAT SAFHADAYDI

Güllük Limanı’nın Özelleştirmesine karşı Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak sert tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihalenin  pazarlık usulü ile yapılmasının hukuki olmadığını vurgulayan Çolak, “Kamu Mallarının özelleştirilmesi her siyasi iktidar döneminde yandaşlara arpalık yaratmanın aracı olmuştur. Bu, uygulama AKP döneminde daha bir pervasızca uygulanmaktadır. Yapılan özelleştirmelerde hiçbir şekilde hukuka uygun davranmamakta AKP. Örneğin; rekabet koşulu yaratarak ihale edilmesi gerekirken, Güllük Limanındaki gibi “pazarlık usulü” ile bu iş kotarılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“GÜLLÜK LİMANIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ HALKA İHANETTİR”

Çolak açıklamasının devamında, “Yine Seydişehir Etibank Alüminyum Tesislerinin özelleştirilmesinde, Manavgat Barajı da içine katılarak millete küfreden yandaş Cengiz İnşaata peşkeş çekilmiştir. Ve hatta Seydişehir İlçesinin neredeyse 1/3 toprağı da anılan şirkete aktarılmıştır Güllük Limanı’nın özelleştirilmesi açıkça Kamu Mallarının yandaş firmalara peşkeş çekilmesidir. Halka ihanettir” dedi.

“HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Güllük Limanı’nın tahrip edilerek denizin kirletileceğini dikkat çeken Çolak, “Coğrafi bakımdan ülkemizin en güzel ve şirin yerlerinden birisi olan Güllük bölgemizin, gözünü kâr hırsı bürümüş şirketler tarafından tahrip edilmesi, denizin kirletilmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenle Güllük de yaşayan emekçi halkımızın parababalarının çevreye ve doğaya yönelik acımasız tahribatları karşısında uyanık olup anında tepki geliştirmelerini, hukuki ve fiili olarak hak arayışlarına girmelerini bekliyoruz. Halkımızın buna yönelik her türlü girişiminde Halkın Kurtuluş Partisi olarak halkımızın yanında olacağımızın bilinmesini isteriz” ifadelerine yer verdi.