Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy halkı, Akbelen Ormanı’nda bulunan ağaçların “YK Enerji” tarafından Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’na kömür temini için kesilmek istenmesine karşı eylemlerini sürdürüyor. Limak Holding ile IC İÇTAŞ Holding ortak iştiraki şirket, linyit madeni sahasını genişletmek için her yolu deniyor.

Son olarak bölgede arazi sahiplerinin arsalarına göz koyan şirket, İkizköy Muhtarı Muhsin Bilge’nin yöre sakinleriyle arsalarını satmalarını sağlamak için toplantı yapmasını istedi. Edinilen bilgilere göre, şirket özellikle düzenli şekilde bölgede yaşayamayan yurttaşların arazilerini satın almak istedi. Mücadelesini sürdüren yöre sakinleri, yaşananlara tepki göstererek, muhtarın düzenlemek istediği toplantıya engel oldu. Bölge halkı ‘‘İkizköy satılık değil’’ dedi. Tepkiler üzerine muhtar toplantıda şirketin teklifini açıklayamadı.

AKBELEN’DEKİ ‘ACELE KAMULAŞTIRMA’ KARARINDA YENİ GELİŞME AKBELEN’DEKİ ‘ACELE KAMULAŞTIRMA’ KARARINDA YENİ GELİŞME

KİMSE SATMIYOR

Yaşananlara ilişkin BirGün’e konuşan İkizköy Kardok Derneği Başkanı Nejla Işık, arazi sahiplerinin topraklarını şirkete satmayacaklarını kendilerine bildirdiğini söyledi. “Toplantıya engel olduk” diyen Dernek Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaten arazi sahiplerini seçerken şu anda bölgede yaşamayan, burada ekip-biçmeyen kişiler seçilmiş. Muhtar da bu işe alet oluyor. Muhtar İkizköy’ün değil, şirketin muhtarlığını yapıyor. Çağırdıkları arazi sahipleriyle görüştük. Kimse arazisini şirkete satmayacağını ifade etti. Ormanımızı, doğamızı, zeytinimizi korumaya devam edeceğiz.”

ŞİRKET İSTEDİ

BirGün’ün ulaştığı İkizköy Muhtarı Muhsin Bilge, toplantının düzenlenmesini şirketin istediğini kabul ederek, şunları dile getirdi: “Şirket yetkilileri, ‘yurttaşın fikirlerini al, ne istiyorlar öğren. Çözüm bulmak konusunda fikir alışverişinde’ bulun dediler. Ben de köylülerle bu anlamda fikir alışverişinde bulunmak için bir çağrı yaptım” dedi.

Muhtar Bilge, arsası satın alınmak isteyenlerin düzenli şekilde bölgede oturmayanlar olduğu iddiasını ise yalanladı.

Kaynak: BirGün