MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, basın toplantısı düzenleyerek geçtiğimiz günlerde Milas’taki siyasi partilere gerçekleştirilen ziyaretler sırasında yaşanılan üzücü bir olayı paylaşarak, “MHP Milas İlçe Başkanlığı’na düzenlediğimiz ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Çayırlı’nın parti binası alınmadığını sonradan üzülerek öğrendik. Üzüntümüzü ilgili ilçe başkanını arayarak ilettik. Başkan Yardımcımız Çayırlı’ya yapılan hakaret bana yapılmıştır, kurumumuza yapılmıştır” dedi. 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ın sorunlarının çözümü için bu hafta içerisinde bölgemiz milletvekilleri eşliğinde gerçekleştirmeyi planladığı Ankara ziyareti öncesinde geçtiğimiz hafta Milas’ta bulunan siyasi partileri ziyaret ederek, destek talep etmişti. 

PROGRAM ERTELENDİ

Ziyaretin ertelendiği bilgisini paylaşan Başkan Tokat, “Bu hafta Ankara’ya yapmayı planladığımız ziyaretle ilgili siyasi partileri dolaştık. Gerekli açıklamaları yaptık. İşbirliği önerilerimizi de ilettik. Buna göre olumlu görüşmeler oldu, güzel bir zemin oluştu. Ancak iki hususu belirtmemiz gerekiyor. Ziyaretimiz gerek Ak Parti Muğla Milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir’in akrabasının vefatı üzerine ve de Elazığ’da yaşanan deprem nedeniyle Bakanların çoğunun Ankara dışında olması nedeniyle önümüzdeki haftaya erteledik” dedi. 

BÖYLE BİR ŞEYİN OLACAĞINA İHTİMAL VERMİYORDUM

Milliyetçi Hareket Partisi Milas İlçe Teşkilatı’na düzenlenen ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı’yı da davet eden Başkan Tokat, ziyaret öncesinde tasvip etmeyecekleri bazı olayların yaşandığını sonradan öğrendiğini belirterek, “Amacımız Milas’a siyaset üstü bakmak ve hak ettiğimiz hizmetlerin alınması için ortak bir akılla hareket etmek. Yani bu bir siyasi nitelik arz eden ziyaret değildi. Ziyaretlerimiz sırasında farkında olmadığımız bir olay da yaşanmış. Belediye olarak organize ettiğimiz bu programlar kapsamında MHP’ye yapılan ziyaret sırasında Başkan Yardımcımız Mehmet Çayırlı’nın parti binasına alınmadığını ve kendisine hoş olmayan bir tavır sergilendiğini sonradan öğrendim. Böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermiyordum. Yine de ilçe Başkanımızı aradım ve kendisi doğruladı. Siyasi gerekçelerle Başkan Yardımcımızı parti binasına almadıklarını belirtti. Ben kendisine yaşanılanları teessüfle karşıladığımızı, üzüldüğümüzü söyledim. Çayırlı’nın oraya siyasi değil belediyeyi temsilen katıldığını söyledim. Yaşanılanların aslında belediyemize karşı yapıldığını ifade ettim. Burada biz siyaset üzerinde bir şeyler yapmaya, Milas ile ilgili konularda hep birlikte hareket etmeye çalıştık. Ama bazı arkadaşlarımız bunu yeterince algılayamamış” dedi. 

BAŞKAN YARDIMCISINA YAPILMASI DERİNDEN ÜZDÜ

Üzüntülerini ve teessüflerini basın aracılığı ile paylaşmak istediğini dile getiren Başkan Tokat, “Bizim yapımız ve geleneklerimizde böyle bir şey kabul edilemez. Bu nedenle böyle bir olayın yaşanmaması konusunda hassasiyetimizi sizler aracılığı ile bildirmek isterim. Bu bir hizmetle ilgili özellikle belediyemizce organize edilen etkinlikti. Böyle bir hareketin yapılması özellikle belediyeyi temsil eden belediye başkan yardımcısına yapılması derinden üzdü bizleri. Böyle bir davranış kabul edilemez. Kınıyoruz. Ortak akla zarar verir” dedi.