Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Boğaziçi Mahallesi Tuzla Sulak Alanı’nda yapılması planlanan proje hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Tokat, "Çevreye ve çevrecilere verdiğimiz destek nedeni ile bu kadar soruşturma ve saldırıya maruz bırakılır iken çevre düşmanı ilan edilmek; akıllara zarar,vicdanları yaralayan bir durumdur. Hiç kimse bizleri çevre düşmanlığı ve hainlikle suçlayamaz. Hiç kimse bizleri belli kişi ve gruplarla ilişkilendiremez" dedi.

"HİÇ KİMSE BİZİ ÇEVRE DÜŞMANLIĞI VE HAİNLİKLE SUÇLAYAMAZ"

Tokat, “Nerede doğayı ve çevreyi tehdit eden bir durum varsa Milas Belediyesi olarak biz oradayız. Hakkımızda ileri sürülen ağır itham ve eleştirileri kabul etmiyoruz. Çevresel konularda biz de elimizden gelen mücadeleyi vermekteyiz. Sırf görevimizin bize yüklediği görev ve sorumluluklar noktasında farklı düşünüyoruz diye, süreçlerin işletilmesindeki tarz farklılıklarından dolayı hiç kimse bizleri çevre düşmanlığı ve hainlikle suçlayamaz. Hiç kimse bizleri belli kişi ve gruplarla ilişkilendiremez” dedi.

"YASA BİZE BİR TAKDİR YETKİSİ BIRAKMIYOR"

Başkan Tokat, "1994 yılından beri süre gelen bir süreç vardır. Bu sürecin sonunda tüm aşamalar geçilmiş, iş yapı ruhsatı talebi ile önümüze gelmiştir.Yani biz sürecin son halkasıyız. 3194 sayılı İmar Kanununun 22/2. maddesi : “Belediyeler veya Valiliklerce ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde yapı ruhsatiyesi verilir” hükmünü getirmiştir. Buradaki hüküm kesinlik arzetmektedir; idareye bir takdir yetkisi bırakmamaktadır. Yani yapılan ruhsat başvurusunda her hangi eksik ve hata yok ise idare bu ruhsatı düzenlemek zorundadır. Buna aykırı davranış suçtur. Ayrıca Belediyemiz açısından tazminat yükümlülüğü doğurur. Bunun ile ilgili Danıştay 6. Dairenin 2013/3657 Esas, 2017/4335 Karar sayılı ve 31/05/2017 tarihli kararını örnek olarak gösterebiliriz. Ayrıca ÇED Yönetmeliğinin 6-3 maddesine göre ÇED olumlu kararı durdurulmadığı ya da iptal edilmediği sürece ruhsat işlemlerinin durdurulması mümkün değildir" diye konuştu.

"SORUŞTURMA VE SALDIRILARA MARUZ KALIRKEN ÇEVRE DÜŞMANI İLAN EDİLDİK"

Muhammet Tokat, açıklamanın son kısmında ise, "Çevreye ve çevrecilere verdiğimiz destek nedeni ile bu kadar soruşturma ve saldırıya maruz bırakılır iken çevre düşmanı ilan edilmek; akıllara zarar,vicdanları yaralayan bir durumdur. Hiç şüphe yok ki bu süreçte en yakınlarımızın bizlere dönük açıklama ve güvensiz yaklaşımları beni daha da derinden yaralamıştır. Süreci takip etmeye devam ediyoruz. Üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Bize ve ekibimize güvenmenizi ve desteğinizi bekliyoruz. Bizi anlayan ve destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GÖREVİ ESKİ BAŞKAN TOKAT’TAN DEVRALDI GÖREVİ ESKİ BAŞKAN TOKAT’TAN DEVRALDI

Kaynak: AltarZeyhan