Milas Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda alınan karar neticesinde, Milas Belediyesi artık hizmet için araç kiralamayacak. Milas Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

11 gündem maddesinin yanı sıra 4 ek gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, Milas Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere taşıt ve iş makinesi alımına oy birliğiyle karar verildi.



ARAÇ KİRALAMAK ARTIK DAHA PAHALIYA MAL OLUYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında düzenlenenen toplantının açılış konuşmasında, gündemin ilk iki maddesinde yer alan taşıt ve iş makinesi kiralanması, alımı konusuyla ilgili meclis üyelerine bilgi aktaran Başkan Tokat, “Daha önceleri belediyeler açısından daha ucuz görüldüğü için tercih edilen araç ve iş makinesi kiralama işleri değişen mevzuatlarla artık daha pahalıya mal olmaya başladı. Bunun için Milas Belediyesi olarak hizmetlerimizde kullandığımız araçları kendimiz temin etmek istiyoruz.

Ayrıca eskiyen, ömrünü tamamlayan iş makinelerimiz ve değişen hizmet alanlarımız nedeniyle farklı iş makinelerine ihtiyacımız var. Şu anda kredi şartları çok uygun olduğu için 2 milyon 250 bin lirasını kredi çekerek, kalan miktarını ise belediyemizce karşılayarak eksik araç ve makinelerimizi almak istiyoruz” dedi.



ALINACAK ARAÇLAR İÇİN 2 MİLYON 250 BİN LİRA KREDİ KULLANILACAK

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın açıklamasının ardından, gündemin ikinci maddesi; “5393 sayılı Yasanın 18/d maddesi gereğince Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere (Taşıt ve İş Makinesi alımı) 2.250.000,00 TL kredi kullanılması talebinin görüşülmesi” ve üçüncü maddesi olan “Belediyemiz tarafından kullanılmakta olan araçların ekonomik ömürleri tamamlandığından ve kiralama yapılan iş makineleri ve araçların maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı Belediyemiz Hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet 22 tonluk ekskavatör, 2 adet kazıcı yükleyici iş makinesi, 1 adet greyder, 1 adet engelli nakil aracı, 1 adet teleskopik vinç, 10 adet binek ve 5 adet kamyonet (pick-up) araç alınması talebinin görüşülmesi” oy birliğiyle kabul edildi.

MİLAS’TA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE KORKUNÇ OLAY! BEYZBOL SOPASIYLA ÖLDÜRDÜ… MİLAS’TA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE KORKUNÇ OLAY! BEYZBOL SOPASIYLA ÖLDÜRDÜ…