MİLAS'TA OTOMOBİLLE MOTOSİKLET BİRBİRİNE GİRDİ MİLAS'TA OTOMOBİLLE MOTOSİKLET BİRBİRİNE GİRDİ

Milas Belediyesi, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile yüzde 15 yevmiye artışını sağlayan toplu iş sözleşmesi imzaladı. Başkanlık makamında sendika temsilcisi ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat arasında imzalanan sözleşme kapsamında 25 lira yevmiye artışı gerçekleşti. 145 işçiyi etkileyecek olan sözleşme, 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak. Sözleşmenin ardından, belediyede en yüksek maaş alan işçinin yevmiyesi 29 lira 20 kuruş artarak 244 lira 3 kuruş oldu. En düşük yevmiye ise 206 lira 59 kuruş oldu. Yüzde 15’e varan artış, Genel-İş Sendikası üyeleri tarafından memnunlukla karşılandı.

Sözleşme imzalama töreninin ardından bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Belediyemiz ve Genel- İş Sendikası arasında devam etmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, anlaşmayla sonuçlanmıştır. Daha önce her fırsatta belirttiğimiz üzere; çalışanımızın enflasyon karşısında mağduriyet yaşamaması adına, özellikle günün ekonomik ve çalışanlarımızın yaşam koşulları dikkate alınarak güzel bir toplu sözleşme yaptığımızı düşünüyorum. Devletimizin çalışanlara vermiş olduğu zam oranı düşürüldüğünde yüzde 15’e varan bu artışlarla birlikte, sendikamıza, belediyemize ve çalışanımıza yakışan; günün şartları içerisinde çalışanımızı kesinlikle mağdur etmeyecek bir artış sağlandığını söyleyebilirim. Emek her zaman en yüce değerdir” dedi.

Sendika Başkanı Uzay Kocabaş ise, “Başkanımız her zaman işçinin yanında. Kendisini işçi gibi gören, onların yanında yürüyen başkanımıza ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyoruz. Biz hep ‘son sözü işçi söyler’ dedik. Bu bizim şiarımız oldu" ifadelerini kullandı.