Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Milas İlçesinin Tuzabat (Tuzovası) Mahallesi Yargöçen Tepesi mevkii ve Yatağan İlçesi Bencik Mahallesi, Balık Dağı mevkiinde bir maden şirketi tarafından Boksit Madeni Arama, İşletme ve Kırma, Eleme, Yıkama Tesisi açılması planlanıyor. Nihai projesi tamamlanan proje için Milas'ın Tuzabat Mahallesi sakinleri change.org üzerinden imza kampanyası başlatarak maden ocağına karşı çevre direnişi başlattı. Mahalle sakinlerinin en büyük korkusu ise maden ocağından çıkacak tozun zeytinliklerin ve tarım arazilerinin üzerini örterek bölgedeki tarımı bitirmesi ve tozlu havanın kendileri için sağlıklarını tehdit edecek olması.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı çıkartılan maden ocağı projesi için, köylüler sosyal medya platformları üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

Zeytin alanlarını korumak için mevcut yasa gereği, Zeytinliklerin 3 km yakınında zeytinyağı işleme tesisi haricinde herhangi bir tesis kurulmasının yasak olduğunu belirten bölge sakinleri, maden ocağının projesinde orman alanına zarar verilmeyeceği, harfiyat dökülmeyeceği, gerekli izinlerin alınacağı gibi taahhütlerin verildiğini ancak bölgedeki zeytin alanlarına değinilmediği ve bu gerçeğin es geçildiğini ifade ediyor.

Milas - Muğla karayolu üzerinde bulunan bölgenin doğal güzelliği ve temiz havasıyla bilindiğini ifade eden bölge sakinleri, kuşaklardır yaşadıkları bu toprakların bölgeye kurulacak maden ocağıyla yaşanmayacak bir alana dönüşmesini istemediklerini belirterek, gerekli tüm yasal müracatların da yapılacağını ve sonuna kadar bölgeyi savunacaklarını belirtti. 

Ayrıca bölge halkı, maden ocağı olarak belirlenen bölgeye doğru giden bir alandaki ormanlık alanın gençleştirme amacıyla yıllar önce traşlandığını ancak bu alanın da daha sonradan maden ocağı alanına katılmasından ya da maden ocağı için yol olarak kullanılmasından derin endişe duyduklarını belirterek, ormanlık alanların yok edilmesine karşı olduklarını söyledi.

MİLAS'TA SİLAHLI KAVGA SONRASI EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ MİLAS'TA SİLAHLI KAVGA SONRASI EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ