Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki 700 dönüm ormanlık ve 300 dönüme yakın zeytinliğin maden ocağı için katledilmesine izin vermemek için yaklaşık 320 gündür Akbelen ormanlarında çadır nöbeti tutan köylüler ve çevreciler dün iş makinaları ile sökülen asırlık zeytin ağaçları bölgesinde sert tepki göstermiş, iki kişi gözaltına alınmıştı.

SÖKÜLEN ASIRLIK AĞAÇLAR BUGÜN YERİNE DİKİLECEK

Jandarma tarafından yere yatırılarak gözaltına alınan ve Milas İlçe Jandarma Karakolu'na götürülen V.Ç. ve N.A.K. serbest bırakılırken, şirket yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada, dün sökülen asırlık zeytin ağaçlarının bugün söküldükleri yerlere dikileceğini belirttiler.

İkizköy Çevre Platformu sözcüsü Necla Işık “Yetkililere zeytinlere dokunmamalarını davaların devam ettiğini söyledik, onlar da bugün dün sökülen asırlık zeytin ağaçlarını söktükleri yere dikeceklerini söylediler, gelişmeleri yakından takip ediyoruz” bununla ilgili önümüzdeki saatlerde basın açıklaması yapacağız” diye konuştu.

GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

MUĞLA’DA ÇÖP KAMYONU METRELERCE AŞAĞI DÜŞTÜ! SÜRÜCÜ ÖLDÜ MUĞLA’DA ÇÖP KAMYONU METRELERCE AŞAĞI DÜŞTÜ! SÜRÜCÜ ÖLDÜ

İkizköy Akbelen ormanları bitişiğinde bulunan zeytinlik alanda köylüler, çevreciler, avukatlar ve jandarmanın bölgede gerginliğin artmaması için bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: Sozcu