Büyükşehir başkanlık binasında gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Bu protokol Muğla ve tarımla ilgili hep birlikte yaptığımız işbirliği için örnek bir çalışma olacak. Mülkiyeti büyükşehire ait olan 260 dekar, Milas Belediyesi'ne ait 75 dekar alanda yem bitkisi tohumu ekimi yapılacak. Bu tek yıllık yem bitkisi, hasat edilerek hayvancılıkta kullanılmak üzere üreticilerimize dağıtılacak. Büyükşehir 6 bin 250 balya, Milas 1875 balya, toplam 8125 balya 140 ton tohumluk elde edilecek ve 900 üretici bu imkandan yararlanacak. Tarımdaki sorunlar herkes tarafından kabul edilen bir gerçek" dedi ve belediyenin tarım yatırımlarını anlattı.

TOKAT: "BU DÖNEM İLK KEZ TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURDUK"

Ardından konuşan Milas Belediye Başknı Muhammet Tokat, "Ülkemizde üretim çok zor hale geldi. Önümüzdeki yıllarda başta gıda olmak üzere bir çok kriz yaşayacağız. Merkezi yönetimin boş bıraktığı alanı doldurmaya çalışıyoruz. Maliyetlere katılıp pazarlamada destek olmamız gerekiyor. Tohum ve kaba yem olarak destek için önemli bi kapı açıyoruz. İlk kez Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlükle üreticimizi desteklemeye çalışıyoruz. Bu işbirliği yen projeleri de ortaya çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ATICI'DAN GIDA KRİZİ UYARISI

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise, "2021 çok kötü geçti ve bunun en büyük nedeni girdi maliyetleri. Az ya da çok ne yapabilirsek üreticinin yüzü gülecek. 2022'de bir gıda krizi yaşanabilir. Ekimler yapıldı. Ben kendim de çiftçiyim. Yeterli gübre veremedim. Ben bunu vermezsem ekinim hüsran olur. Bu benim kişisel kaybım değil, ülkenin kaybıdır. Verim düşüklüğü bizi endişelendiriyor. Yeni bir paket açıklanacağı söyleniyor. Hububatta geç kaldık ve geri dönüşü olmayacak. Çiftçinin girdilerine el atılıp, fiyatların düşürülmesi gerekiyor. Halk meyve ve sebzeye ulaşmakta cidi sıkınılar yaşar. Asıl desteği hükümetin vermesi gerekiyor. Belediyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

Kaynak: İHA