MİLAS’TA OTOMOBİL BİSİKLETE ÇARPTI: 1 YARALI MİLAS’TA OTOMOBİL BİSİKLETE ÇARPTI: 1 YARALI

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın himayelerinde yapılan destinasyon çalışmalarıyla küllerinden yeniden doğan ve tarih sahnesinde hak ettiği yeri kazanmaya başlayan Beçin Kalesi, öğrencilerle buluşuyor. 


Geçtiğimiz aylarda “Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi” adlı kitap ve belgesel filmle tanıtımına ivme kazandırılan bu görkemli kültürel mirasımız, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.


Milas ilçemizde tarihin ilk çağlarından günümüze dek uzanarak insanlık tarihine tanıklık eden Menteşe Beyliğine başkentlik yapan Beçin Kalesi, Türk şehircilik tarihinin en korunaklı yapılarından biri olma özelliğini koruyan ender antik şehirlerden biridir. Milas'ın güneyinde doğa harikası düz bir platonun üzerinde yükselen, saklı bir hazine olma özelliğine sahip Beçin Kalesi ve ören yerinde, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı desteğiyle kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Beçin Kalesi'ni tanıtmak ve tarihi eserlerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Milas ilçemizden 7 okuldan 250 öğrenci ve 25 öğretmenin katılımıyla şenlik düzenlendi. 


Beçin Ortaokulu, Özel İmi Ortaokulu, Özel Özge Ortaokulu, Özel Final Ortaokulu, Özel Sınav Ortaokulu, Milas Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden öğrenciler şenlikte müzik dinletileri, halk oyunları solo gösterisi, akıl ve zekâ oyunları, okçuluk gösterisi, bocce, resim atölyesi, uçurtma etkinliği, yüz boyama, geleneksel çocuk oyunları gibi etkinlikler gerçekleştirildi. 

Kaynak: Bultenler