Muğla’nın Milas İlçesi’nde “Tadında Milas var” sloganıyla düzenlenen 7’nci Zeytin Şenliğinde dün Akbelen Ormanı’nı savunan köylülerle birlikte hareket eden Deniz Gümüşel, şenliğin YK Enerji sponsorluğunda düzenlendiğini ifade ederken, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’ye 35 bin zeytin ağacının İkizköy’de kesilmek istendiğini açıklayarak, “Siz bunu kesmek isteyen firmanın sponsorluğunda hasat şenliği yapıyorsunuz” demiş ve polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Gümüşel, bugün serbest bırakıldı. Arkadaşları ise Gümüşel’i yalnız bırakmadı.

İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Nejla Işık, Gümüşel’in serbest bırakılmasının ardından şunları söyledi:

MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

“Milas belediyenin ve Kaymakamlığı haftasonu düzenlemiş olduğu, Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde; zeytinlerimizi savunan, ormanımızı savunan, doğamızı savunan yaşam savunucusu arkadaşımız Deniz Gümüşel'i dün gözaltına aldılar. Sabaha kadar uyumadık. Bizi böyle yıldıramazlar. Zeytinleri yıkıp yok eden bir şirket buranın sponsorluğunu yapamaz. Asla buna müsaade etmiyoruz ve bunu aklımız almıyor. On binlerce zeytini katledip ve hala 35 bin zeytin ağacımıza, Akbelen Ormanı’mıza göz diken Limak- İçtaş ortaklığının yaptığını kabul etmiyoruz. İkizköylüler olarak Deniz arkadaşımızın yanındayız. Zeytinimizden de asla vazgeçmiyoruz.”

Gümüşel ise emniyet çıkışı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Milas için zeytin yaşam demek. Ama 40 yıldır zeytin ağaçlarını öldüren, yok eden, bu toprakların insanlarının geçiminin üstüne konan, bu insanlarımızı topraksız bırakan bir kömür ekonomisi var. Bu önceden devletin elindeydi şimdi özel şirketlerin eşi ile yapılıyor bu zeytin katliamı. Buna çok kızgınız. Zeytini yok ederek varlığını sürdüren kömür endüstrisinin, belki de zeytinciliğin en önemli zamanında, Hasat Şenliği'nde burada boy göstermesine çok kızgınız. Milas Kaymakamlığı'nın bu küçük şenliği yapacak parası yok muydu? İsteseydi biz bu festivalin parasını çıkarırdık.”

Gümüşel ve arkadaşları daha sonra Milas sokaklarında “Kömür buradan gitmeden biz burayı terk etmiyoruz”, “Zeytin yaşatır kömür öldürür” sloganları attılar.

Off-Road tutkunları Kepez'de buluştu. Kepez Belediyesi'nin katkıları, Antalya Off-Road ve Motor Sporları Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen Akdeniz Off-Road Kupası 2. Ayak yarışları DokumaPark'ta yapıldı. Yarışlara, Sakarya, Kahramanmaraş, Adana, Kilis, Osmaniye, Muğla, Denizli ve Antalya'dan 23 özel modifiyeli araç ve 46 sporcu katıldı. Yarışmacılar 19 özel engelden oluşan 2500 metrelik zorlu etapları bitirebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'de heyecan dolu yarışları izledi. Kokpit koltuğuna oturarak, test sürüşüyle pilotların heyecanına ortak olan Tütüncü, yarışlara katılan tüm sporculara da teşekkür etti.

Akdeniz Off-Road Kupası 2. Ayak yarışlarına ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "DokumaPark, değişik aktivitelerle günden güne gelişiyor ve güzelleşiyor. Biz hemşerilerimizle hafta sonlarında şehrin kargaşasından karmaşasından uzak bir etkinlik programı sunabilmek noktasında son derece hassasız. ve bu konudaki çalışmalarımızı da günden güne çeşitlendiriyoruz. Elbette ki motorsporları çok önemli… Bundan sonraki süreçlerde de yine aynı şekilde devam edeceğiz. "dedi.

Otomobil Sporları Federasyonuna Kepez'deki heyecan dolu yarışlar için teşekkür eden Başkan Tütüncü, "Bu pistin hazırlanmasında emeği geçen belediye çalışanlarına da çok teşekkür ederim. Yaklaşık 15 günlük bir çalışmanın neticesinde aslında Dokuma'da güzel bir pist ortaya çıktı. Sevindirici olan şey şu; bu pist Türkiye'nin en iyi pistlerinden birisi oldu. "diye konuştu.

Antalya Off-Road Motor Sporları Kulübü Başkanı Erol Karagöz de, Akdeniz Off-Road Kupası 2. Ayak yarışlarının çok güzel geçtiğini söyledi. Başkan Karagöz, "Akdeniz Off-Road'un 2. ayağında bütün yarışçılar bu parkuru çok beğendi. Ulusal ve uluslararası değerde bir parkur. Güzel bir yarış oldu. Antalya'da Kasım ve Aralık ayı yarış zamanı… Güzel bir atmosferde güzel bir yarıştı. "dedi.

Kaynak: T24