Muğla'nın Milas ilçesinde 2019 Ağustos ayında uyuşturucu şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda, yaklaşık 50 milyon lira değerinde, 1,5 ton 'Skunk' adlı uyuşturucu ele geçirilmiş, operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, 3 otomobile el konulmuştu. Milas'taki operasyon 2019 yılında tek seferde yapılan en büyük yakalamalar arasına girdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mardin'de düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısında uyuşturucu yakalamalarında 2019 yılının rekorlar yılı olduğunu belirterek, “Erzincan'da bir tırda yapılan aramada 1 ton 271 kilogram eroin, Erzurum'da bir araçta 1 ton 535 kilogram, İstanbul'da bir evde 850 kilogram eroin, Edirne'de 1 ton 301 kilogram skunk, Balıkesir'de 1 ton 982 kilo skunk, Lice'de 5.4 milyon kök kenevir, Muğla Milas'ta 1.5 ton skunk gibi pek çok yakalama, tek seferde yapılan en büyük yakalamalar olarak kayıtlara geçti” dedi.

"KAYMAKAMLARIMIZIN YANINDA SOLUĞU HEMEN ALIN"
Soylu, “Bu mücadele polis, jandarmanın, vali ve kaymakamlarımızın olduğu kadar artık annelerin ve babaların mücadelesidir. Bu iş evlatlarımıza sadece bir iki nasihatle olacak iş değildir. Lütfen bu konudaki yayınlarımızı takip edin. Bu zehri satanların taktikleri şeytanın aklına gelmeyecek taktiklerdir. Özellikle annelere sesleniyorum. Böyle bir meseleye düştüğünüz andan itibaren aile bireyiniz olarak kaymakamınız emrinizdedir. 922 kaymakamımız var, o mesai arkadaşları ile beraber bu meselenin altından çıkmaya gücü ve takati yeter. Bütün annelere buradan sesleniyorum, kaymakamlarımızın yanında soluğunuzu, nefesinizi hemen alın" diye konuştu.

Uyuşturucu tedavisinin zorunlu hale getirildiğini aktaran Soylu, “Eskiden uyuşturucu ile mücadelede uyuşturucunun tedavisinde istek önemliydi, kabul önemliydi. Şimdi TBMM Allah razı olsun 24 Aralık 2019’da Resmi Gazete'de yayınlandı, kanunla TMK 437’inci maddesi değiştirildi, madde bağımlılarının tedavileri zorunlu hale getirildi” ifadelerini kullandı.

MUĞLA’DA ÇÖP KAMYONU METRELERCE AŞAĞI DÜŞTÜ! SÜRÜCÜ ÖLDÜ MUĞLA’DA ÇÖP KAMYONU METRELERCE AŞAĞI DÜŞTÜ! SÜRÜCÜ ÖLDÜ