MİLAS İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN, ŞEHİTLER İÇİN LOKMA HAYRI MİLAS İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN, ŞEHİTLER İÇİN LOKMA HAYRI

Muğla'nın Milas ilçesinde, Akkent Mahallesi'nde bulunan yaklaşık bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Semiha Altunkan İlk / Ortaokulu'na yaptırılan konferans salonu düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Konferans salonunun açılışına Milas Kaymakamı Eren Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Teğmen Bilgin Öksüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Mustafa Öz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Semiha Altunkan İlk / Ortaokulu Müdürü Hüseyin Demir, okulun tanıtımını yaparak, “Kurumumuz inşaatına Hayır Severimiz Semiha Altunkan Hanım Efendinin finansman lığı ile 1996 yılında başlanmış, aynı yılın aralık ayı sonlarında da bitmiştir. Kurumumuz ilk defa 1996-1997 Eğitimi Öğretim yılının Şubat ayında Hizmete girmiştir. Kurumumuz 2007 yılından itibaren Milas Atatürk İlköğretim Okulunun Ortaokul kısmının dahil olması ile ikili eğitime başlamış ve halen bu şekilde hizmet vermeye devam etmekte. Kurumumuz; 4 Okul Öncesi Öğretmeniyle 89 ana sınıf öğrencisine, 20 Sınıf ve 1 Branş Öğretmeni ile 426 İlkokulu öğrencisine, 30 Branş Öğretmeni ile 481 Ortaokul öğrencisine, 1 Kadrolu, 1 Kurumumuz tarafından finanse edilen toplam 5 Hizmetli, 1 Memur, 2 Müdür Yardımcısı, 1 Okul Müdürü ile hizmet vermekte” dedi.

Öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin talebi doğrultusunda çalışmalarına 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren başladıkları konferans salonunu hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Demir, “Bu konuda bize katkı sunan Mustafa Aydoğdu'ya Yeniköy Termik Santrali Elektrik Teknisyeni Abdülkadir Pınarcı'ya teşekkür ediyorum. Kurumumuzu yaptıran Semiha Altunkan Hanım Efendiyi de burada yad etmeden geçemeyeceğim. Benden önceki müdürlerimizden edindiğim bilgiye göre; Semiha Hanım vefat tarihi olan 2011 yılı Ağustos Ayına kadar düzenli bir şekilde sürekli kurumumuzu her yıl ziyaret eder, kurum ihtiyaçlarını idarecilerden dinler ve giderir, öğrencilere de teker teker para dağıtır ve sonra giderdi. Kendisini kurumum adına rahmet ve minnetle yad ediyorum" sözlerini kaydetti.

Milas Kaymakamı Eren Arslan ise yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ederek, okula ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.