Avusturalya, tarihin gelmiş geçmiş en büyük yangını ile boğuşuyor. Bir kıta neredeyse yok oluyor. Söz konusu yangında 24 insanın, 500 milyon hayvanın ve 8 bin koalanın öldüğü bunun yanı sıra 5.5 milyon hektarın üzerinde alanın yok olduğu öğrenildi.

NASA'nın Avustralya kıtasının 1 ay boyunca yanan bölgelerinin birleştirilmesiyle oluşan görüntüsünü paylaşması, yangının boyutunu gözler önüne serdi. Sosyal medya kullanıcıları da yangına tepkisiz kalmadı ve twitter üzerinden #avusturalyayanıyor ve #prayforAustralia etiketiyle gündem oluşturuldu. Muğla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da 5 Aralık 2019'dan beri devam eden ve hala söndürülemeyen Avustralya yangınıyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR MİLAS’TA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

 

Başkan Tokat paylaşımında "Avusturalya’da yaşanan büyük yangın felaketi hepimizi derinden üzdü. Yaraların bir an önce sarılmasını, böylesine felaketlerin bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyor, tüm kıtaya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. #Avustralya #avustralyayanıyor #yüreğimizsizlerle" ifadelerini kullandı.