Türkiye’de gün geçtikçe çoğunlukla erkeklerinyer aldığı mesleklerde varlık gösteren kadınlar şimdi de  moto kurye olarak sokakları doldurmakta. 

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Rukiye Erişkin aslında bir ebe ve o  artık doğumhanede değil motorsikletinde dağıtımda ter döküyür.  Motokuryeliğin  ebelikten daha fazla kazandırdığını söylüyor.  "Milas’taki özel hastanede çalıştığımda bana teklif edilen maaş asgari ücret veya biraz üzeri. Pek çok kişi kadın moto kurye görünce şaşırıyor ama motosikletimle kuryelik yaptığımda özel hastanede ebelik yaparak kazandığım paradan çok daha fazlasını kazanıyorum" dedi.

"Aslen İzmirliyim. Üniversite eğitimimi ebelik eğitimi üzerine tamamladım. Hatta bir süre İzmir’de özel bir hastanede ebelik yaptım. Eşimin işi dolayısıyla Milas’a taşınınca mesleğimi burada da sürdürmek istedim. Ancak Milas’ta tek bir tane özel hastane var ve burada çalışmak istediğimde aylık teklif edilen maaş miktarı çok az geldi. Hal böyle olunca aynı zamanda motosiklet kullanıcısı olduğum için meslek değiştirip moto kuryeliğine başladım" dedi.

MUĞLA’DA GEYİK BARAJI'NA 100 BİN SAZAN YAVRUSU SALINDI MUĞLA’DA GEYİK BARAJI'NA 100 BİN SAZAN YAVRUSU SALINDI

Evet

O BİR KADIN.   O BİR EBE. O BİR KURYE. AMA HEPSİNDEN ÖTE EMEKÇİ BİR KADIN. 

Kendisinin de dediği gibi kadınları her yerde görmeye başlarda şaşırsak da kadın duyarlılığı ve titizliğiyle hizmette kalite artacak hizmette güleryüz artacak.

Kaynak: iha