Memur maaş zammına göre hesaplanan bedelli askerlik ücretinin Ocak-Temmuz ayları arasında ne kadar olacağı merak ediliyordu. Milli Savunma Bakanlığından 2024 bedelli askerlik ücretine ilişkin yeni açıklama geldi. MSB'den yapılan son dakika açıklamasında bedelli askerlik tutarının daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiği hatırlatıldı. Son olarak 2023 yılının Temmuz-Aralık aylarında bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira olmuştu. Yeni yılda askerlik vazifesini bedelli olarak gerçekleştirecekler zamlı ücret üzerinden ödeme yapacak. Peki 2024 Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte, Bedelli askerlik ile ilgili yapılan açıklama...

Bedelli askerlik ücreti için meraklı bekleyiş sona erdi. 6 ay askerlik yerine kısa dönem askerlik yapmayı tercih edenlerin ödeyeceği zamlı ücret memur zammıyla açıklandı. Memur maaş zammı enflasyon ve toplu sözleşme zammına göre %49.25 oldu. Memur ve emekli maaş zammıyla 65 yaş aylığı, engelli aylığı, kıdem tazminatı, evde bakım yardımı ve bedelli askerlik ücreti değişti. Bedelli askerlik ücreti her yıl iki kere memur maaş zammı oranlarına göre belirleniyor. 2024 yılının Temmuz ayında yeniden artış olacak. İşte, 2024 Bedelli askerlik ücreti…

MSB'DEN SON DAKİKA BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ AÇIKLAMASI!
Memur maaşlarına yapılan zamlar sonrası Bedelli Askerlik ücretine ilişkin son rakamın nasıl olacağıyla ilgili bir soru üzerine MSB kaynakları, “Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. 2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA! KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA!

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?
Memur aylık maaş katsayısının artmasıyla birlikte bedelli askerlik ücretleri değişti. Ocak-Temmuz 2024 tarihi için yeni bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 lira 92 kuruş oldu.

Eski bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira 4 kuruş olarak belirlenmişti.

Milli Savunma Bakanlığı da ilerleyen günlerde bedelli askerliğe ilişkin resmi rakamı duyuracak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?
Memur maaşlarının katsayı oranları bedeli askerlik belirlenirken kullanılır. Bedelli askerlik tutarı 240.000 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayı çarpımı ile hesaplanır. Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilir.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI VAR MI?
7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi gereğince askerlik çağına girmiş yükümlüler, herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın bedelli askerliğe başvurabilirler.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE ZAMAN YATIRILIR?
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesinde yer alan şartları taşıyan yükümlülerin bedelli askerlik başvuruları ile ilgili herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmamaktadır. Ancak, Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince içinde bulunulan yılın son mesai günü mesai bitimine kadar, başvurunun yapılması ve bedelin başvuru tarihinden itibaren iki ay içinde ödenmesi gerekmektedir.