Muğla'daki göletlere 205 bin yavru sazan bırakıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması' projesi kapsamında Muğla'daki iç su kaynaklarına 205 bin sazan yavrusu salındı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” ile, Muğla’nın farklı bölgelerindeki iç su kaynaklarına bu yıl toplam 205 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.
SAZANLAR BARAJLARA SALINDI
2016 yılından bu yana bilimsel temellere dayalı balıklandırma yöntemiyle yürütülen proje, nesli baskı altında olan türlerin desteklenmesini ve su ürünleri stoklarının güçlendirilmesine katkı sağlanacak.
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2025 yılında üretilen yavru sazanlar, belirlenen gölet ve barajlara salındı.
SAZANLAR BEDELSİZ OLARAK TAHSİS EDİLDİ
Yapılan dağılıma göre Köyceğiz Akköprü Baraj Gölü’ne 191 bin, Menteşe Kozağaç Göleti’ne 7 bin ve Ula Akçadere Göleti’ne 7 bin olmak üzere toplam 205 bin sazan balığı yavrusu, bedelsiz olarak tahsis edildi.
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlık olarak uzun yıllardır iç su kaynaklarımızda düzenli şekilde yavru balık salımı yapıyoruz. Göl ve göletlerimize sazan, kıyı bölgelerimize ise levrek ve çupra bırakıyoruz. 2016 yılından bu yana, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilen balıklar çeşitli illere olduğu gibi ilimize de gönderiliyor” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





