Muğla'nın ürünleri dünya pazarına açılıyor

Muğla'da 2020 yılında kurulan doğal meyve suyu tesisi, 900 tonluk üretimiyle hedefini Avrupa ve ABD pazarlarına çevirdi. Tesisin kurucuları kalite standartları için gün sayıyor.

Muğla'nın ürünleri dünya pazarına açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi üyeleri tarafından 2020 yılında kurulan doğal meyve suyu üretim tesisi, pandemi sürecinde ara verdiği üretimine hız kazandırarak geri döndü. Muğla'nın yerel ürünlerini değerlendirmek ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla kurulan tesiste 2025 yılı itibarıyla 900 tonluk üretim gerçekleştirildi.

AMACIMIZ İSANLARA SAĞLIKLI VE DOĞAL ÜRÜN VERMEK

Muğla MÜSİAD Üyesi ve İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Sayim Akdeniz, üyeler ile ortak bir şekilde kurdukları tesiste amaçlarının kar değil irketin piyasa değerinin yükseltilmesi olduğunu ifade ederek,  "Muğla'nın ürünlerini tamamen değerlendirip ve dünyaya tanıtma amacıyla kurulmuş, tamamen doğal, içerisinde hiçbir katkı kullanılmayan meyve suyu şirketi olarak 2020'de başladık. Ancak faaliyetler pandemiden dolayı aktif hale gelmedi. Geçen seneden itibaren resmi olarak faaliyetimize ve üretimimize başladık. Köyceğiz'in portakalını, Dalyan’ın narını, Ortaca’nın limonunu kullanmaya çalışıyoruz. Ama yetmediği zaman Antalya'dan da Mersin'den de ürün alıyoruz. Buradaki temel yaklaşım şu şekilde. Bizim geleneksel olarak evlerimizde özellikle misafirlerimiz için yaptığımız narı sıkıp, sezonunda sıkıp, ondan sonra dolaplarımıza, eksi dolaplara koyduğumuz, sonra misafir geldiği zaman ikram ettiğimiz sistemin endüstriyel hale getirilip, tamamen insanlara sağlıklı, doğal ürün vermek" dedi.

Muğla'nın ürünleri dünya pazarına açılıyor

Akdeniz, “Amacımız sadece üretim yapmak değil, Muğla’nın eşsiz ürünlerini tüm dünyaya tanıtmak” diyerek, şirketin vizyonunun tamamen ihracata odaklı olduğunu açıkladı.

Bakmadan Geçme