Muğla Protokolü'nden Öğrencilere Çiçekli Karşılama
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni 2022-2023 eğitim öğretim yılında kazanan ve kayıt yaptırmak için kent merkezine gelen öğrenciler, Muğla protokolü tarafından çiçeklerle karşılandı.
Menteşe Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde gerçekleşen törene, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Artay Yağcı ile Ali Bayrakdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş katıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere protokol üyeleri tarafından çiçek verildi ve toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.
Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, vatandaşların, genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadı değişikliği başvuruları, e-devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine 24 Aralık’a kadar yapabilecek.
İl ve ilçe idare kurulu kararıyla ad soyadı düzeltilmesi uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişinin soyadını, 134 bin 818 kişinin ise adını değiştirdiği bildirildi.
Kaynak : AltarZeyhan
Bakmadan Geçme





