Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, bu yıl üniversitenin tercih döneminde büyük bir başarı elde ederek yüzde 99 doluluğa ulaştığını açıkladı. Kaçar, MSKÜ'nün 9 bin 876 kontenjanla öğrenci kabul ettiğini ve bunun yüzde 99'unun dolu olduğunu belirtti.

Üniversitenin 2 Ekim'de yüz yüze eğitime başlayacağını ifade eden Kaçar, öğrencileri beklediklerini ve yurt konusunda endişe edecek bir durum olmadığını dile getirdi. Ayrıca, deprem nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime katkı verdiklerini ve üniversite olarak deprem bölgesine yardım ettiklerini söyledi. Üniversite olarak arama kurtarma ekibi kurduklarını ve deprem sürecinde diğer üniversitelerle yardımlaşma protokolü imzaladıklarını açıkladı. Bu önlemlerin yanı sıra üniversitenin akademik kadrosunu güçlendirmeyi hedeflediklerini ve önemli sempozyumlar düzenleyeceklerini belirtti. 

MSKÜ'nün uluslararası arenada daha fazla tanınmasını amaçladıklarını söyleyen Kaçar, yaz döneminde Yunanca ve Latince yaz okulu açtıklarını ve gelecek yıl Avrupa'dan bir üniversite ile işbirliği yapmayı planladıklarını da ekledi. Rektör, eğitim öğretim kalitesini artırmayı hedeflediklerini ve öğrencilerle 2 Ekim'de yüz yüze eğitimde buluşmayı dört gözle beklediklerini ifade etti.