Muğla Üniversitesi'nde Siyah Havyar Üretimi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından Mersin balığından dünyanın en değerli yiyecekleri arasında gösterilen siyah havyar üretimi gerçekleştirildi.
Seydikemer Eşen çayında bir balıkçı tarafından 2017 yılında bulunan ve siyah havyar üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin balığı, üniversitenin su ürünleri fakültesine ulaştırılmıştı.
Bu keşfin ardından, Mersin balığı yetiştiriciliği konusunda MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Ercan’ın ve Muğla'daki uzmanların çabalarıyla, Eşen çayından 100 adet Mersin balığı (Acipenser baerii) anaç adayları elde edildi.
Su Ürünleri Fakültesi Ören AR-GE biriminde Doç. Dr. Ertan Ercan, Prof. Dr. Ali Günlü ve Doç. Dr. Nurçin Killi’nin çalışmalarıyla, dünyanın en değerli yiyecekleri arasında gösterilen siyah havyar üretildi.
Kaynak: İHA