Muğla Valisi Akbıyık'tan deprem sonrası ilk açıklama
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Datça açıklarında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, 'Herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır, gelişmeleri yakından takip ediyoruz' dedi.
Akdeniz açıklarında gerçekleşen ve Muğla'da farklı ilçelerde ciddi anlamda hissedilen depremin ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık, konuyla ilgili ilk açıklamayı yaptı ve "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır, gelişmeler yakından takip edilmektedir" dedi.
14 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 01.52'de Ege Denizi'nde, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 6.0 (Mw) büyüklüğünde deprem gerçekleştiği bilgisi AFAD tarafından aktarıldı.
HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI
Bilgilere göre, depremin üssü Datça’ya yaklaşık 155 kilometre uzaklıkta ve 20 kilometre derinlik olarak bildirildi. Depremden sonra Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İlimiz Datça ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde meydana gelen deprem sebebiyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. 112 Acil Çağrı Merkezi, bölge jandarma unsurları ve muhtarlıklarla iletişim kanalları açık olup, gelişmeler yakından takip edilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Valilik ise bölgede olası bir depremin yaşanması durumuna karşın önlemler aldı.
Bakmadan Geçme





