BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK? BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK?

Muğla'da patlamanın gerçekleştiği hidrojen üretim ve dolum tesisi sahipleri 63 yaşındaki  Ali Babur  ve  33 yaşındaki oğlu Akın Babur  için ; 2 yıldan 15 yıla kadar, patlamada ağır yaralanan çalışan Tuncay Ünal için de 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede Akın Babur'un savcılıkta verdiği ifade yer aldı. Babur, ifadesinde, "İş yerine olay olduğu için geldim. Sadece Bodrum şubesi ile ilgileniyorum. Şirketten 'tüp patlaması meydana geldiği'ni söylediler. Hızlı şekilde şubemize geldim. Firma olarak tüplerin bakımını zamanında yaptırıyoruz. Bununla ilgili olarak gerekli evraklar mevcuttur. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini personele veriyoruz. Gerekli ekipman ve koruyucu elbiseyi temin ediyoruz. Patlama da vefat eden Nur Hayat Karakaş ve ağır yaralanan Tuncay Ünal'ın mesleki belgeleri mevcuttur. Deneyimli ve tecrübeli çalışanlardır. Daha önce böyle bir olay firmamızda meydana gelmemiştir. Olayın neyden ve nasıl kaynaklandığını bilmiyorum" diyerek kendini savundu.

Ali Babur'un iddianamedeki ifadesinde ise; 20 yıldır aynı adreste bu dolum işi yaptıkları bilgisi yer alırken;  Babur, şu cümleleri de savunmasına ekledi:

"Bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadık. İşletmem tüm prosedürlere ve kurallara harfiyen uymaktadır. İş yerimizde dolumu yapılan tüpler kanunda belirtilen süre olan 10 yılda bir periyodik bakımları yapılarak doldurulmaktadır.  Bu vesileyle bu tüpler barkotlanarak dolumu yapılmaktadır. Çalışanlarımızın tamamı sigortalı ve gerekli eğitimleri alarak yanımızda çalışmaktadırlar. Ayrıca çalışanlarımız tüm belge ve bilgilere sahip kişilerdir. Hayatını kaybeden Nur Hayat Karakaş isimli çalışanımız,tüplerin barkot kontrolünü yaparak irsaliye hazırlamak için orada bulunmaktaydı. Tam o esnada bu acı olay meydana gelmiştir. Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm."