Vali İdris Akbıyık açıklamayı, İl Jandarma Komutanı Tuğgenereal Ali Gemalmaz, Muğla Emniyet Müdürü Ali Canpolat, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar, İl Göç Müdürü Cihad Gezen ile birlikte yaptı.

MUĞLA HUZURLU BİR KENT

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın açıklamaları şöyle: “Muğla’mız aynı zamanda bir huzur kentidir. Muğla’nın huzuru Türkiye’nin huzuru diyoruz. Bu bakımdan tüm kolluk birimlerimizle birlikte Bakanlığımızın ülke genelinde koyduğu hedefler doğrultusunda; terör, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele, vatandaşlarımızın ve ilimizi ziyaret eden turistlerin can ve mal güvenliğin sağlanması hususları başta olmak üzere ilimizde var olan huzur ve güven ortamını devam ettirmek ve geliştirmek için kolluk birimlerimizle azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

HER TÜRLÜ TERÖRLE MÜCADALE EDİLİYOR

 “Ülkemiz genelinde olduğu gibi Muğla ilimizde de terörün her türlüsü ile amansız bir mücadele verilmektedir. Bu mücadele; son terörist etkisiz hale getirilinceye ve bu terör belasını bu topraklardan kazıyıp atıncaya kadar devam edecektir. Bu amaçla Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından 2024 yılında terör ile mücadele kapsamında 42 operasyon düzenlenmiş ve bu operasyonlarda 45 kişi yakalanmıştır.”

OPERASYONLAR YAPILIYOR

BAKAN YUMAKLI MUĞLA’YA GELİYOR! O KAMPANYAYI BAŞLATACAK BAKAN YUMAKLI MUĞLA’YA GELİYOR! O KAMPANYAYI BAŞLATACAK

 “Huzur ve güvenliğimize zarar veren suç örgütlerinin yani ‘şehir eşkıyalarının’ hepsini tek tek adalete teslim etmekte kararlıyız. Sokaklarımızı şehir eşkıyalarından tamamen temizleyeceğiz. Bu amaçla 2024 yılında organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 12 operasyonda, 10 çete çökertilmiş, 78 kişi yakalanmış, 41 kişi tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir.”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

“Uyuşturucu madde kullanımı ve satışı ile mücadele kapsamında 13 ilçemizde tespiti yapılan zehir tacirlerine yönelik operasyonlar kesintisiz devam etmekte olup, sokak satıcılarına göz açtırmıyoruz. Mahalle mahalle, sokak sokak zehir tacirlerinin peşindeyiz. Yapılan operasyonlar saha çalışmalarıyla desteklenmekte ve Narko-Tim faaliyetleriyle okul çevrelerinde denetimler kesintisiz sürmektedir. Geleceğimiz olan gençlerimize musallat olan uyuşturucuyla mücadelemizi tüm güvenlik güçlerimizle aralıksız sürdürüyoruz. Muğla genelinde zehir tacirlerine yönelik 539 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda 899 kişi göz altına alınmış ve 62 kişi tutuklanmıştır. Yapılan operasyonlarda; 13 bin 165 gr esrar, 676 gr metamfetamin, 192,5 gr kokain, 3 bin 720 gr skunk, 57 gr eroin, 6 bin 037 gr kubar esrar, 88,8 gr bonzai, 317 gr kenevir tohumu, 65 adet kök kenevir, 71 adet sentetik kannabinoid, bin 054 adet sentetik hap, 50 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 14 adet hassas terazi ile 17 adet elektronik terazi ele geçirilmiştir.”

HIRSIZLIK AZALDI

 “Kolluk birimlerimiz tarafından hırsızlık olaylarının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde; 2023 yılının ilk 2 ayında 482 olan olay sayısı yüzde 30 azalışla 342’ye indirilmiştir. 2024 yılında meydana gelen 377 dolandırıcılık olayı ile ilgili, 135 şahıs tespit edilmiş, 38 şahıs yakalanmıştır. Suç işleyen şahısların yakalanarak adalet önüne en kısa süre içerisinde çıkarılması maksadıyla 2024 yılı ilk 2 ayında çeşitli suçlardan dolayı adli makamlar tarafından haklarında yakalama kararı bulunan bin 523 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Geçtiğimiz yıla oranla yakalama sayısında %61,1’lik artış sağlanmıştır.”