MUĞLA’DAKİ ŞABAN ATAŞ CİNAYETİNDE KİMLER TUTUKLANDI? MUĞLA’DAKİ ŞABAN ATAŞ CİNAYETİNDE KİMLER TUTUKLANDI?

Yerel seçimler yaklaşırken geçtiğimiz günlerde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, pazar günü partisinin belediye başkan adaylarını açıklayacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk olarak 12 büyükşehir ve 16 ilin adaylarını açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarın (Pazar) gerçekleştireceği açıklamada duyuracağı iller netleşti. Erdoğan'ın ilk etapta 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi. Geri kalan illerin adaylarının ise 15 Ocak'taki programda açıklanacağı belirtildi. İlçe belediye başkan adaylarının isimleri ise 15 Ocak'tan sonraki süreçte açıklanacak.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, yarın duyurulacak iller şu şekilde sıralandı: “İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Mardin, Muğla, Samsun ve Ordu Büyükşehir belediyeleri ile Giresun, Elazığ, Artvin, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Bayburt.”

MUĞLA İÇİN AYDIN AYAYDIN İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI

AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayının eski ANAP ve CHP Milletvekili Aydın Ayaydın olacağı belirtiliyor. Bu durum için Ayaydın, “Cumhurbaşkanı 1.5 ay önce bana, Devlet Bahçeli’nin de olumlu görüşü ile yaptığı adaylık teklifini arkadaşlarımla istişareler yaparak kabul ettim” demişti. Bilindiği gibi siyasette her an her şey olabilir. Muğla adayı beklendiği gibi Ayaydın mı olacak yoksa sürpriz başka bir isim mi olacak merakla bekleniyor.

İSMAİL SAYMAZ DA AYAYDIN İSMİNİ YAZDI

Öte yandan, Sözcü Yazarı İsmail Saymaz da AK Parti'nin Muğla adayı hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Şunları yazdı: "Eski CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Aydın Ayaydın, AK Parti’nin Muğla Belediye Başkan adayı olacak. Ayaydın ile konuştum. Bu teklifin 1.5 ay önce Erdoğan’dan geldiğini söyledi. Ayaydın’ın kızı Derya Hanım, hali hazırda AK Parti İstanbul Milletvekili."