Muğla'nın Menteşe İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Karşıyaka Mahallesi Düzen Mevkii Küme Evlerinde ikamet eden Sevinç ve Koray Korkut kardeşler bölgede telefon ve internetin çektiği tek yer olan evin çatısında derslerini takip etmeye çalışıyor. Soğuk kış aylarında evin çatısında battaniyeyle oturan lise öğrencisi iki kardeşin annesi Sultan Korkut, "Uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren iki çocuğum, evimizin bulunduğu bölgede telefon ve internet çekmediği için derslerine giremedi. Ardından ulaşım sorunları nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalan büyük oğlum evin çatısında internetin çektiğini keşfetmiş. O günden bu yana çocuklarım evimizin çatısında derslerine girmeye çalışıyor" dedi.

"DÜŞECEKLER DİYE KORKUYORUM"

Korkut, "Eşim çocuklar çatıya çıkmasın diye merdiveni kaldırdı. Fakat 3 çocuğumu da engelleyemiyorum. Yaşıtları sokağa da çıkamadığımız pandemi sürecinde internette zaman geçiriyor. Fakat benim çocuklarım merkeze bu kadar yakında oturduğumuz halde internete ve derslerine erişemiyorlar. Çatıdan düşecekler diye korkuyorum" diye konuştu.

16 YAŞINDAKİ SEVİNÇ: "BİZE İNTERNET TORUNLARINIZ OLDUĞUNDA ANCA GELİR DEDİLER"

SAHTE İLANLARLA DOLANDIRAN 14 KİŞİLİK SUÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ SAHTE İLANLARLA DOLANDIRAN 14 KİŞİLİK SUÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Derslerine kardeşi ile birlikte çatıda girmeye çalışan 16 yaşındaki Sevinç Korkut, "Çevredeki bazı evlerde internet çekiyor. Bunu duyunca merkezdeki internetle ilgili bayiye kardeşimle gittik. İnternetin ne zaman geleceğini sorduğumuzda bize "İnternet torunlarınız olduğunda anca gelir" dediler. Bunu duyunca çok üzüldük" ifadelerini kullandı.



Kaynak: Altar Zeyhan