Muğla'da İş Bırakma Eylemlerine Katılan Yüzlerce Sağlıkçıya Soruşturma
İş bırakma eylemlerine katılan yaklaşık 400 sağlık çalışanına yönelik Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığını belirten Muğla Tabip Odası tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, ' Muğla İl Sağlık Müdürlüğünün bu iş bırakmalarla ilgili olarak yaklaşık 400 hekim, ebe, hemşire hakkında disiplin soruşturması başlattığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bizi bu soruşturmalarla susturamayacaksınız. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kararı vermekle hata yaptınız. Bizi soruşturmalarla tehdit ediyorsunuz. Biz de sizi yapacaklarımızla tehdit edeceğiz.' ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Danıştay idari dava daireleri kurulunun 20.03.2014 tarih ve 975 sayılı kararında “ üyesi bulunduğu sendikanın kararına uyarak göreve gelmeme eylemine katılan kişinin bu faaliyetinin sendikal faaliyet olarak kabul edilmesi ve ceza tesis edilmesinde hukuka uyarlılık görülmediği” açıkça ifade edilmiştir. Sağlık bakanlığımız da 07.01.2022 tarih ve 161 sayılı yazısında bu Danıştay kararına atıfta bulunarak sendika kararı ile iş bırakmalarda ceza tesis edilmemesi gerektiği konusunda görüş bildirmiştir. Bu karar ve görüşlere rağmen Muğla il sağlık müdürlüğünün yaptığı işlemler hukuksuz olup verilecek olan cezalar örgütlerimiz tarafından dava edilecektir."
"SORUMLULAR HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"
"Biz bu açıklamaya katılan sağlık örgütleri olarak bu işlemler karşısında kararlılık ve direncimizin artacağını, sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceğimizi bildiririz. Ayrıca sorumlular hakkında 6023 sayılı kanuna istinaden tabip odası faaliyetlerini engellemek fiiliyle Muğla Tabip Odasına başvuracağımızı, sendikal faaliyetleri engellemek fiiliyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ve il insan hakları kuruluna da konuyla ilgili olarak şikayette bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz."
Kaynak: İHA