Muğla Jandarma İl Jandarmaya bağlı istihbarat ekibinin, Kartal Grubu’na yönelik Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ilçeleri ile Antalya’da yaptığı operasyonda, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

İSTİHBARAT ADIM ADIM TAKİP ETTİ

Jandarmaya bağlı istihbarat ekibi,  ihbarları değerlendirerek, uyuşturucu ve özellikle de kokain işiyle uğraşan şüphelileri takibe aldı. Yaklaşık bir yıl süren fiziki ve teknik takibin ardından ekipler, harekete geçti. Muğla’nın Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçeleri ile Antalya’da, şok operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlar kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı.

2 ŞÜPHELİ TANIDIK OPERASYONDAN

DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ

Gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin 2021 yılında Kartal Grubu’na yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan olduğu kaydedildi.  İstihbaratın başarılı çalışması sonucu iki gün önce gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemleri sürüyor.

KARTAL GRUBU OPERASYONU

2021 yılında, Antalya'da polis ekipleri 'gasp' ve 'yağma' suçlarıyla mücadele kapsamında 'Kartal Grubu' olarak bilinen suç örgütüne eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. 'Vurgun' adı verilen operasyonda polis, suç örgütü lideri F.K.'nin yanı sıra 15 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında Manavgat İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan A.S., Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş M.E.'nin yanı sıra Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan A.Y. de vardı.