İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 46 ilde düzenlenen 'Narkogüç-42' operasyonlarında 364 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısının yakalandığını, 1 ton 340 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyuşturucu imalat ve ticaretinin önlenmesine yönelik 'Narkogüç-42' kod adlı operasyonlar yapıldığını belirtti. Buna göre; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; 46 ilde düzenlenen operasyonlarda 332 ekip, 1375 personel, 1 hava aracı ve 19 narkotik dedektör köpek görev aldı. Yapılan eş zamanlı baskınlarda 364 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalanırken; çeşitli miktar ve cinslerde 1 ton 340 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle: “Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 46 İlde düzenlenen Nakogüç-42 operasyonlarında 1 ton 340 kg uyuşturucu madde ele geçirildi. 346 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

RTÜK CİNSEL İÇERİKLİ "SOSİS PARTİSİ: GIDATOPYA" İÇİN HAREKETE GEÇTİ! RTÜK CİNSEL İÇERİKLİ "SOSİS PARTİSİ: GIDATOPYA" İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

Aziz Milletimizin Bilmesini isterim ki; gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca; 332 ekip, 1375 personel 1 hava aracı ve

19 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile Malatya, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Sakarya, Kars, Adana, İzmir, Batman, Kırklareli, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Bursa, İstanbul, Edirne, Karaman, Tokat, Elazığ, Amasya, Osmaniye, Kocaeli, Konya, Samsun, Aydın, Tekirdağ, Çorum, Kırşehir, Balıkesir, Isparta, Hatay, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Sivas, Siirt, Muğla, Aksaray, Kahramanmaraş, Çanakkale, Manisa, Adıyaman, Kastamonu, Erzurum, Düzce ve Yalova olmak üzere 46 ilde gerçekleştirildi.”

Kaynak: Haber48