"Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla" konulu fotoğraf yarışmasına Seçkin Yenici , Aydın’dan katıldı. Seçkin Yenici'nin çektiği fotoğraf  3’üncü oldu. Ancak yarışmayla ilgili bir skandal patlak verdi. Skandal ise;  imza atılan Muğla’da antik kent diye ödüle layık görülen fotoğrafın, Uşak’taki Blaundus Antik Kenti olduğu bilgisiyle patlak verdi.   Skandala sosyal medyadan farklı tepkiler geldi. 

Skandal gelişmenin patlamasının  ardından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) hemen harekete geçti ve  konuyla ilgili Muğla’nın Arkeolojik Mirası “Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla” Ulusal Fotoğraf Yarışması’ nda Seçkin Yenici’ye ait üçüncülük ödülünü iptal etti. Seçkin Yenici'nin  “samanyolu” adlı fotoğrafı  hakkında yapılan şikayetle ilgili inceleme başlatılmış, konu bilirkişi görüşüne sunulmuştu. Son olarak ise; yarışmacıdan  savunması istendi.

MUĞLA İLÇESİNDE ÜCRETSİZ TİYATRO MUĞLA İLÇESİNDE ÜCRETSİZ TİYATRO

Yarışmacı ise;  TFSF’ye  fotoğrafı Muğla sınırları içinde çekmediği ancak  durumu yarışmaya katıldıktan  sonra fark ettiğini belirtti.  Bilirkişi görüşü ile de fotoğrafın yarışma şartnamesinin 5 d. maddesinde belirtilen “Yarışmaya gönderilen fotoğrafların Muğla İli sınırları içerisinde çekilmiş olması zorunludur. (Fotoğraflar sisteme yüklenirken “Çekildiği Yer” bilgisi olarak yer detayı yazılmalıdır. Örneğin; Mabolla Antik Kenti, Göl Kalesi, Herakliya, Cennet Koyu gibi).” ifadelerine uymadığına ve “kural ihlali” olduğuna karar verildi.

TFSF’den yapılan açıklamada, “Bu nedenle TFSF Yönetim Kurulu da, durumu “kural ihlali” olarak değerlendirilip,  “TFSF Ulusal/Uluslararası Fotoğraf Yarışması Düzenleme Ana Yönergesine Ek Yaptırımlar ve Kural İhlal Uygulamaları Yönergesi YG02-D”ndeki 2/c” maddesi gereğince verilen üçüncülük ödülünün iptalini, ödül yerinin boş bırakılmasını, verilmiş ise ödül bedelinin iadesinin kurum tarafından istenmesini, yarışmacıya TFSF’nin her türlü etkinlik ve onaylı yarışmalarından bu yazının ilan edildiği günden itibaren altı (6) ay süre ile men cezası verilmesini 27.10.2023 tarihli TFSF Yönetim Kurulu kararıyla kabul etmiştir” ifadelerine yer verildi.