Muğlalı köylüler zeytinleri için TBMM önünde nöbette!
Muğla'dan Ankara'ya giden köylüler, zeytinliklerin madenciliğe açılmasına karşı TBMM önünde oturma eylemi başlattı. Komisyona alınmayan yurttaşlar, 'Zeytin için gerekirse Meclis önünde sabaha kadar bekleriz' dedi.
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy, Akbelen, Karacahisar, Çamköy, Yatağan ve çevre köylerden zeytinliklerin madenciliğe açılmasına karşı gelen köylüler, yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Sanayi ve Enerji Komisyonu önünde sabah saatlerinden itibaren oturma eylemi başlattı.
KÖYLÜLERİN NÖBETİNE MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK!
Meclis’e gelen köylüler, isimlerinin listeye dahil edilmemesi gerekçesiyle komisyondaki toplantıya alınmadı. Bunun üzerine TBMM Halkla İlişkiler Binası önünde kararlılıkla nöbet tutmaya başlayan yurttaşlara muhalefet milletvekilleri de destek verdi.
Zeytinliklerin korunması için haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyleyen köylüler, “Bizim zeytinimiz, bizim geçim kaynağımız. Madenciliğe karşıyız, zeytinlerimizi vermeyiz” diyerek ettikleri mücadelenin arkasında olduklarını bildirdiler.
Komisyon toplantısı ise yaşanan tartışmalarla devam ediyor.
Bakmadan Geçme





