2019 yılında hem CHP Adayı olan Alim Karaca tarafından hem de iktidar kanadı dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından temizleneceği vadedilen, sonrasında her iki tarafın da bahaneler sürerek kaderine terk ettiği ve hala daha kirletilmeye devam edilen Fethiye Körfezi yine bir yerel seçim öncesi konuşulmaya başladı. 

Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi ile ilgili olarak bundan sonra da birçok belediye başkan aday adayı tarafından konuşulacak gibi gözüküyor. Sürekli konuşulan ve kamuoyu tarafından tartışılan Fethiye Körfezi konusu seçimden seçime siyasilerin gündemine geliyor. Sonrasında unutularak tekrar başa dönülüyor.

“BİRLİK OLMANIN VAKTİ GELDİ”

Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi konusunda son olarak AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kökten açıklamasında “Fethiye Körfezi’mizin kirliliği yıllardır karşımızdaki büyük bir sorun. Bu soruna artık dur demenin, birlik olmanın vakti geldi!” dedi.

Fethiye Körfezi’nin, bilimsel analizlerin ışığında titizlikle temizleneceğini belirten Kökten “ Bu süreçte sektör temsilcileri de konunun içinde aktif rol alacaklar. Sadece belediye olarak değil, iş dünyası ve Fethiye'nin kanaat önderleri ile iş birliği içinde en etkili çözümü bulacağımıza inanıyorum” dedi.

“FETHİYE KÖRFEZİ'NİN TEMİZLİĞİNE BİR AN ÖNCE BAŞLAYACAĞIZ”

İktidardan da bu konuda destek alınacağını ifade eden Kökten “Merkezi iktidarla kuracağımız koordinasyon ve destek hattı sayesinde Fethiye Körfezi'nin temizliğine bir an önce başlayacağız. Yeşil Fethiye Körfezi için ortak sloganımız net: "Birlikte Temizle, Birlikte Yaşa!" Bu sloganın ötesinde, kapsamlı bir eylem planıyla çözüm odaklı adımlar atacak, sürdürülebilir bir çevre için projeler geliştireceğiz” dedi.

FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI

“FETHİYE KÖRFEZİ'Nİ ESKİ GÜZELLİKLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı “Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam demektir Fethiye'nin güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için birlikte mücadele etmeye hazırım. Eğitimden yerel yönetimlere, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesin katılımıyla, Fethiye Körfezi'ni eski güzelliklerine kavuşturacağız.” diyerek sonlandırdı.