Artı Gerçek Haber Sitesi’nde yer alan habere göre Muğla'nın Fethiye ilçesi, Karagözler Mahallesi'nde bulunan kıyı kenar çizgisine Akmarin Marina Yat Limanı ve Turizm İş. A.Ş. tarafından 222 yat kapasiteli bir yat limanı yapılması için yapılan başvuruya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu" kararı verildi.

Proje, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında denizden alan kazanmak üzere yaklaşık 3 bin 33,33 metrekarelik dolgu alanının yanı sıra karada kurulacak tesislerle birlikte toplam 12 bin 833, 392 metrekareyi kapsıyor. 3 bin 33,33 metrekarelik alanın doldurulması için 12 bin metreküpün üstünde çekirdek dolgu malzemesi (1-60 kg) kullanılması planlanırken, proje kapsamında çekek yerinin yapılması düşünülüyor.

PROJENİN YAPILACAĞI ALAN DEPREM VE TSUNAMİDEN ETKİLENEBİLİR

METEOROLOJİ, MUĞLA’YI UYARDI! ÖNLEMİNİZİ ALIN… METEOROLOJİ, MUĞLA’YI UYARDI! ÖNLEMİNİZİ ALIN…

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Yat limanının yapılacağı alan Onaylı Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'na göre “Kentsel Yerleşik Alan, Özel Çevre Koruma Bölgesi (Fethiye-Göcek) ve Önemli Doğa Alanı” olarak görülürken, Liman gerisinde kalan alanlar da "3. Derece Doğal Sit Alanı ve 3. Öncelikli Bölge” içerisinde yer alıyor. Yine bölgede, Fethiye Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Ölüdeniz-Belceğiz-Kıdrak Turizm Merkezi, Ölüdeniz Kıdrak Tabiat Parkı, Küçük Kargı Tabiat Parkı, Ömer Eşen Tabiat Parkı, Katrancı Tabiat Parkı, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, 2. Derece Arkeolojik Sit Alanı, 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı, 1. Derece Doğal Sit Alanı, 2. Derece Doğal Sit Alanı, 3. Derece Doğal Sit Alanı ve Kentsel Sit Alanı bulunuyor. Öte yandan alt bölgenin tamamı depremden etkilenebilir, merkez yerleşimin kuzeyi ve alt bölgenin kuzey bölümleri tsunamiden etkilenebilir alanlar.

ENDEMİK TÜRLER VAR

Yat mola hizmet alanları ise yine Akdeniz endemiği olan ve koruma altındaki Posidonia oceanica türünün yayılım alanı olması, Fethiye Körfezindeki akıntı sirkülâsyonunun sağlandığı, Fethiye Körfezi'nin açık deniz giriş-çıkış kısmında ve deniz trafiğinin yoğun olduğu bir bölgede yer alıyor. ÇED raporuna göre, şirket bu nedenlerden kaynaklı 1/25.000 ölçekli Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesine ait Çevre Düzeni Planında Değişikliğe gidileceğini bildiriyor