Tuzla'da Akfırat mahallesinde 23 Eylül saat 17.00'de gerçekleşen olayda, bedeninin yarısı toprağa gömülü olan cesedin sır perdesi aralandı. Ölüm sebebinin boyun kırılması olarak belirlendiği cansız bedenin Muhammed B.'ye ait olduğu tespit edildi. Üç ilde düzenlenen 3 operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Polis, cinayet şüphelisi olarak belirlediği 5 kişiyi İstanbul, Kocaeli ve Elazığ'da düzenlediği operasyonlarla gözaltına aldı. Gerçekleştirilen aramalarda, Muhammed B.'nin öldürüldüğü sırada kullanılan bir tabanca ile birlikte ona ait bir cep telefonu da ele geçirildi. Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte, olayla ilişkili olduğu düşünülen bir şüphelinin yaklaşık 10 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. 

CİNAYET SEBEBİ KRİPTO PARA PAYLAŞIMI MI?

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Gürbüz A. (47), Vedat T. (40), Servet P. (44), Serkan Ü. (24) ve Emrullah (49) isimli şüpheliler, öldürülen Muhammed B.'yi tanıdıklarını ancak cinayeti işlemediklerini iddia ettiler. Şüphelilerin daha önce suç kayıtlarının olduğu ortaya çıktı ve ifadelerinde birbirlerini suçladıkları bilgisi edinildi. Polis soruşturması, şüphelilerin hackerlık faaliyetleri yürüttüklerini belirledi ve kripto para paylaşımı sebebiyle çıkan anlaşmazlık sonucu cinayeti işlediklerinin değerlendirildiğini ortaya koydu. Soruşturmanın ardından polis işlemleri tamamlayarak şüphelileri adli makamlara sevk etti. Olaya dair soruşturmanın hâlen devam ettiği ve ilgili olayla ilgili olarak detaylı incelemelerin sürdüğü bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA ACI HABERİ DUYURDU! ASTSUBAY ŞEHİT OLDU BAKAN YERLİKAYA ACI HABERİ DUYURDU! ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

ÖLMEDEN ÖNCE KOCAELİ'DE POLİS KONTROLÜNE TAKILMIŞ

Cinayet Büro Amirliği'nin başlattığı yoğun çalışmalar sonucunda, polis ekipleri cesedin kimliğini belirlemek için kapsamlı bir araştırma yürüttü.  Kimliğin parmak izi incelemeleri sonucunda, daha önce poliste suç kaydı bulunan Muhammed B.'ye ait olduğu öğrenildi. Polis, yaptığı araştırmalarda Muhammed B.'nin son olarak Kocaeli'de bir taksinin içinde polis kontrolüne takıldığı ortaya çıktı. Bu durum sonucunda GBT sorgusunun gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Güvenlik kameraları detaylı bir şekilde incelendi ve şüphelinin son olarak gittiği ev tespit edildi. Polis, yeni gelişme ışığında Muhammed B.'nin ölümüyle bağlantılı diğer olası şüphelileri belirlemek ve cinayetin perde arkasındaki gizemi çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

olay yeri..