FİNAL OKULLARI'NIN ADAM OLACAK ÇOCUKLARI BARIŞ ABİLERİNİ UNUTMADI FİNAL OKULLARI'NIN ADAM OLACAK ÇOCUKLARI BARIŞ ABİLERİNİ UNUTMADI

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki ara tatillerin kaldırılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi. Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılması hakkında, "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın izleme ve değerlendirme süreçleri hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, her Genel Müdürlüğün bünyesinde bir İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı olduğunu belirtti. Bakan Tekin, "Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Uygulamanın Türkiye genelinde değil bölgesel olarak uygulanabileceğini ifade eden Bakan Tekin, "Eleştiri, eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim Türkiye çapında değil, bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok." açıklamasında bulundu.